Dnes Prague Edition

Úřednice vlády je podezřelá ze zpronevěry

-

PRAHA Pracovnice Úřadu vlády je podezřelá z nadhodnoco­vání zakázek. Škoda činí až deset milionů korun. Chyby odhalila vnitřní kontrola a žena byla propuštěna. Věcí se zabývá policie. Napsaly to včera servery Deník N a Seznam Zprávy.

Možné předražová­ní zakázek, které jeho zaměstnank­yně vypisovala, odhalilo vedení Úřadu vlády minulý měsíc. Strakova akademie případ předala policii. „V dané věci bylo Úřadem vlády podáno trestní oznámení a se zaměstnank­yní byl ukončen služební poměr,“řekl Deníku N mluvčí Úřadu vlády Vladimír Vořechovsk­ý.

Zdroj serveru Seznam Zprávy uvedl, že premiér Andrej Babiš o případu dostal informace. „Věcí se zabýváme a je ve stadiu prověřován­í. Tedy zjišťujeme, jestli se trestný čin stal či nikoliv,“citují servery mluvčího pražské policie Jana Daňka.

Seznam Zprávy píše o škodě z předražová­ní zakázek až osm milionů korun. Podle Deníku N úřednice údajně způsobila škodu do 10 milionů. Žena je podezřelá, že několik let vytvářela faktury za fiktivní komunikačn­í služby, které se nikdy neodehrály. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia