Dnes Prague Edition

Sprejer poničil Karlův most nápisy

-

STARÉ MĚSTO Neznámý vandal posprejova­l zřejmě v noci na včerejšek část Karlova mostu. Modré nápisy v angličtině jsou na pravé straně zábradlí směrem k Pražskému hradu asi od poloviny mostu. Policisté se případem zabývají.

Nápisy jako například „hate you“, „love“nebo „sorry“jsou nastříkány nesmývatel­nou modrou barvou. Posprejova­né je nejen zábradlí a lampa, ale také podstavec jedné ze soch.

„Ráno nám událost nahlásilo Sdružení umělců, které má Karlův most pronajatý. Nápisy odstraní restauráto­r z Galerie hlavního města Prahy, se kterou v takových případech spolupracu­jeme,“uvedla včera mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Zkušený restauráto­r bude na odstranění nápisů pracovat podle odhadu Liškové v řádu hodin až několika dnů. Policisté na místě čin zdokumento­vali a zajišťují kamerové záznamy.

Neznámému pachateli hrozí za poškození cizí věci vyšší trest, než je obvyklé, protože most je národní památka. Mohou to být až tři roky vězení. (was, ČTK)

 ?? Foto: Michal Turek, MAFRA ?? Dokumentac­e Policisté včera zdokumento­vali modré nápisy a čmáranice na zábradlí, lampě i podstavci jedné ze soch.
Foto: Michal Turek, MAFRA Dokumentac­e Policisté včera zdokumento­vali modré nápisy a čmáranice na zábradlí, lampě i podstavci jedné ze soch.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia