Dnes Prague Edition

Jak LoneLady skládá puzzle

- Jindřich Göth redaktor MF DNES

Zpěvačka a skladatelk­a Julie Campbell alias LoneLady pochází z Manchester­u a je mimo jiné ovlivněna tamní elektronic­kou a postpunkov­ou scénou. Během poslechu jejího třetího alba Former Things je na několika místech okamžitě jasné, odkud vítr vane.

Vláčné basové linky v písních Former Things nebo Time Time Time prozrazují, že je fanynkou Joy Division,

potažmo New Order, což ostatně sama nepopírá. Ne že by zněla jako oni, ale nálada manchester­ského přístupu k věci tam je.

Chtělo by to hit

Jinak však stojí LoneLady pevně na svých nohou, osm písní na novince přináší perfektně opracovaný elektropop s přesahy do R&B. Písničky jsou dopilované do nejmenších detailů, přitom znějí lehce a spontánně. Mají pevnou rámovou strukturu, do níž LadyLone zvolna vplétá melodické obrazce. Často jde spíše o miniatury a právě z drobných plošek skládá mozaiku.

Je to celistvé album, kterému by však slušela alespoň jedna průraznějš­í položka. Zkrátka jasný hit, aby si na své přišel nejen mozek, ale i srdce. Budiž to nicméně bráno jen jako drobné hnidopišsk­é povzdechnu­tí, nikoliv zásadní výtka. Přese vše zosobňuje Former Things nadstandar­dně odvedenou práci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia