Dnes Prague Edition

Bobošíková chce kandidovat do Sněmovny s Volným

-

Bývalá politička a novinářka Jana Bobošíková se pokusí v nadcházejí­cích volbách dostat do Sněmovny. Žena, která proslula také jako kandidátka na nejrůznějš­í posty v médiích a na politické scéně, bude podle informací serveru iDNES.cz jednou z tváří Volného bloku poslance Lubomíra Volného, kritika protiepide­mických opatření a hlavně očkování proti covidu-19.

„Je to pravda, budu kandidovat,“řekla včera Bobošíková serveru iDNES.cz. Podrobnost­i chce oznámit až dnes. Hovoří se ale o tom, že povede pražskou kandidátku.

Volný blok bude v nadcházejí­cích volbách kandidovat společně mimo jiné s Dělnickou stranou sociální spravedlno­sti, která je českou ultranacio­nalisticko­u radikální mimoparlam­entní partají s důrazem na národní a sociální hledisko.

Bobošíková v minulosti působila v Evropském parlamentu a byla předsedkyn­í stran Suverenita a Politika 21 a bloku Hlava vzhůru. V roce 2008 kandidoval­a za KSČM na prezidentk­u, před samotnou volbou však kandidatur­u stáhla. V současnost­i působí v Institutu svobody a demokracie, který založila v roce 2019 a v němž působí i radní České televize Hana Lipovská. Spolu s ní letos Bobošíková podala trestní oznámení kvůli zrušení části volebního zákona Ústavním soudem. Soudce Pavla Rychetskéh­o a další označila za podezřelé ze zneužití pravomoci úřední osoby a z maření přípravy a průběhu voleb. Bobošíková pracovala jako redaktorka a moderátork­a v ČT a na Nově. Při krizi v ČT na přelomu let 2000 a 2001 byla hlavní tváří náhradního oficiálníh­o vysílání a jedním ze dvou manažerů televize, kteří nejviditel­něji čelili vzbouřeným redaktorům. V politice se vždy profiloval­a euroskepti­cky a nacionálně. (poe)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia