Dnes Prague Edition

Na „kulaťáku“vyroste nový bytový dům

-

DEJVICE Stavební úřad Prahy 6 vydal stavební povolení k bytovému domu, který by měl vzniknout na Vítězném náměstí místo dříve zamýšlenéh­o kontroverz­ního projektu přezdívané­ho Lední medvěd. Za projektem bytového domu nazývaného Victoria Palace stojí skupina Penta a Kaprain Group finančníka Karla Pražáka.

Bytový dům, jehož podobu navrhli architekti z ateliéru Jakuba Ciglera, se má stavět na parcelách mezi ulicemi Jugoslávsk­ých partyzánů a Verdunská. Hotov by měl být do roku 2025. Objekt bude mít devět nadzemních a dvě podzemní podlaží a měl by tak být podobně vysoký jako okolní zástavba. V budově vznikne mimo jiné 100 bytů a v přízemí komerční plochy.

Snahy o zástavbu parcely trvají už více než 10 let. Původně měla na parcele vyrůst polyfunkčn­í budova podle návrhu architekta Radana Hubičky. Návrh byl v roce 2013 oceněn v rámci soutěže Stavba roku. Projekt se však setkal s odporem části veřejnosti – mezi výtky patřilo to, že do prostoru náměstí nezapadá a je příliš velký. Budova měla na 18 tisících metrech čtverečníc­h nabízet mimo jiné kanceláře, knihovnu a kavárnu. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia