Dnes Prague Edition

Na slavné Queen Elizabeth onemocnělo 100 lidí covidem

-

LONDÝN Na palubě vlajkové letadlové lodi britského námořnictv­a HMS Queen Elizabeth onemocněla stovka námořníků covidem-19, několik případů se vyskytlo i na dalších plavidlech ve flotile, která loď doprovázej­í. Na palubě lodi Queen Elizabeth slouží asi 3 700 lidí. Podle ministra obrany Bena Wallace byla celá posádka očkována dvěma dávkami a situace je pod kontrolou, napsal server BBC News.

Loď Queen Elizabeth se vydala na první služební plavbu letos v květnu, teď je zhruba ve čtvrtině sedmiměsíč­ní plavby. Loď pluje Indickým oceánem, vedení námořnictv­a oznámilo, že směřuje do Japonska. Podle mluvčí armády jsou ve flotile zavedena opatření pro zamezení šíření nemoci a flotila bude pokračovat v misi, kterou nemoc nijak neohrozí.

Loď Queen Elizabeth zahájila testovací plavbu v červnu 2017, do služby byla zařazena v prosinci téhož roku. Queen Elizabeth je největší loď, jaká kdy byla pro britské námořnictv­o postavena. Je dlouhá 280 metrů a pojme až 40 letadel. Její stavba vyšla na tři miliardy liber (asi 90,4 miliardy korun). (zah a ČTK)

 ?? Foto: Getty Images ?? HMS Queen Elizabeth Největší letadlová loď Královskéh­o námořnictv­a. Jde o druhou železnou loď, která nese tento název.
Foto: Getty Images HMS Queen Elizabeth Největší letadlová loď Královskéh­o námořnictv­a. Jde o druhou železnou loď, která nese tento název.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia