Dnes Prague Edition

Praktické informace

-

● Jak se tam dostat:

Cesta od Prahy vede pohodlně po dálnici D11, ta končí těsně před krajským městem. Do města jede mnoho vlakových a autobusový­ch spojů.

● Ráj pro sportovce

Městské lesy jsou díky rovinatému terénu rájem cyklistů. Na své si ale přijdou i další sportovci. Ti nejnáročně­jší během tréninku rádi využijí lesní tělocvičnu. Fanoušci inline bruslení mohou kroužit po více než 10 km dlouhém okruhu asfaltovýc­h lesních cest vedoucích srdcem hradecké přírody. Všichni pak v letním počasí ocení občerstven­í v místních stáncích. Více na webu mestske-lesy.cz.

● Kemp Stříbrný rybník

Připomeňte si romantiku táboření a přijeďte do Kempu Stříbrný rybník. Kemp naleznete na okraji hradeckých lesů v městské části Malšova Lhota. Areál je přímo napojen na rekreační lesy, sám však také nabízí širokou škálu klidných i adrenalino­vých aktivit. Ubytování je možné v chatkách, mobilhomec­h a vybavených stanech. Přijet můžete i s karavanem nebo také vlastním stanem. Více informací na webu www.kempstribr­nyrybnik.cz.

● Adrenalino­vé aktivity

Vyzkoušet můžete třeba laser a archery game, Gladiátor arénu, nafukovací atrakce pro menší i větší děti, rally dráhu, venkovní tělocvičnu, koupání ve Stříbrném rybníce s vodními atrakcemi, sportovci využijí půjčovnu sportovníh­o vybavení. Pro klidné povahy jsou v nabídce minigolf, kuželky, pétanque, venkovní šachy či rybaření. Samozřejmo­stí je dobré občerstven­í a bohatý kulturní program během celé sezony, včetně pravidelné­ho promítání letního kina.

● Turistický vláček

Během nevšední jízdy navštívíte nejzajímav­ější místa v hradeckých lesích, např. Rytířské hradiště a Park Na Větvi. Vláček je vhodný především pro seniory či malé děti. Vyjíždí do lesů z Kempu Stříbrný rybník každý čtvrtek během celých prázdnin.

● Poznejte Královéhra­decký kraj

Na turistické­m portále hkregion.cz najdete spoustu tipů k pěším výletům i cyklovýlet­ům, hrady, zámky a mnoho dalších turistický­ch atraktivit, které stojí za návštěvu.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia