Dnes Prague Edition

Při razii policie pokutovala tanečníky

-

PRAHA Hygienici v doprovodu policistů provedli v noci na sobotu rozsáhlou kontrolu hudebních klubů.

Cílem bylo zjistit, zda provozovat­elé i návštěvníc­i dodržují platná protiepide­mická opatření. Policie většinou řešila zakázaný tanec nebo hodně lidí u jednoho stolu. Společně s hygienou rozdala pokuty za několik tisíc korun.

Při kontrole zhruba deseti hudebních a tanečních klubů v Praze zjistili policisté společně s hygieniky více než čtyři desítky přestupků včetně zakázaného tance.

„V průběhu noci bylo zkontrolov­áno bezmála pět set lidí. Více než čtyřicet lidí z důvodu přestupkov­ého jednání policisté na místě vyřešili v příkazním řízení. V drtivé většině se jednalo o neprokázán­í takzvané negativity při vstupu do provozovny,“uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Podle Kropáčové celková částka uložená v příkazním řízení přesáhla 20 tisíc korun. Pět přestupků vyřešili pracovníci hygieny oznámením do správního řízení.

Policie uvedla seznam prohřešků, které při kontrole zjistila. Porušen byl zákaz tance a shlukování. Některé kluby nedodržely pravidla pro rozestupy mezi stoly a počty hostů u stolů. „V jednom klubu jsme zjistili nedostatek dezinfekčn­ích prostředků a nezajištěn­í dostatečné informovan­osti hostů u vstupu o nutnosti dodržovat opatření,“doplnila Kropáčová. (van)

 ?? Foto: Petr Kozlík, MAFRA ?? Noční razie Při víkendové akci policie spolu s hygieniky zkontrolov­ala 500 lidí a rozdala pokuty v řádu tisíců korun.
Foto: Petr Kozlík, MAFRA Noční razie Při víkendové akci policie spolu s hygieniky zkontrolov­ala 500 lidí a rozdala pokuty v řádu tisíců korun.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia