Dnes Prague Edition

Zlínský festival se promění v Bradavice

-

ZLÍN Druhá část 61. ročníku Zlín Film Festivalu, která se po jarním prologu určeném spíše profesioná­lům uskuteční od 9. do 15. září, přenese letošní hlavní téma, literaturu ve filmu, též do doprovodné­ho programu. Největší pozornost bude patřit knihám pro děti a mládež, jejichž čtenářské oblibě pomohly právě filmové přepisy; festival tak oživí Pána prstenů a Harryho Pottera. Pro fanoušky kouzelnick­ého učně navíc chystá v parku kolem zlínského zámku speciální zónu rozdělenou do čtyř kolejí podle čarodějnic­ké školy v Bradavicíc­h.

Včetně komiksů

Literatura ve filmu obsáhne bezmála čtyřicet děl zařazených do sekcí Klub hrdinů, Mladá akademie, Evropský koutek, Komiksů ráj a Filmová četba. Zahrnou třeba tituly Malý poseroutka, Paddington nebo Nekonečný příběh.

O českém komiksu přijede do Zlína vyprávět autor Čtyřlístku Jaroslav Němeček, pro fanoušky amerických značek Marvel a DC Comics je připravena přednáška. Svou knihu pro mládež Liščí oči představí loňská členka poroty Petra Hůlová a přijede také Iva Procházkov­á, jejíž předloha Myši patří do nebe se dočkala podoby animovanéh­o snímku. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia