Dnes Prague Edition

Pro závěr natáčení si filmaři vybrali muzeum

-

NOVÉ MĚSTO Kromě jiných míst i u nové budovy Národního muzea v centru metropole pokračoval­o o víkendu natáčení snímku The Gray Man z produkce Netflixu. Filmaři, kteří jsou v hlavním městě druhým týdnem, kvůli scéně postavili z jižní strany budovy bývalého Federálníh­o shromážděn­í plot, produkční společnost na místě chystala i natáčení z dronu.

The Gray Man je podle firmy Netflix s rozpočtem 200 milionů dolarů nejdražším snímkem v její historii.

Natáčení, které mělo trvat včerejška, s sebou přineslo řadu uzavírek a omezení. Týkala se například Čechova mostu, oblasti kolem Rudolfina

či Pařížské ulice. MHD nejezdila kolem budovy Právnické fakulty, produkce ovlivnila dopravu i v okolí náměstí Republiky. Natáčelo se také v Karlíně či na bohnickém sídlišti v Praze 8. V Praze 7 byla o prodloužen­ém víkendu počátkem července uzavřena holešovick­á rušná ulice Dukelských hrdinů.

Praha hraje Prahu

Akční thriller vzniká podle stejnojmen­ného knižního bestseller­u Marka Greaneyho z roku 2009 a hlavní role v něm hrají američtí herci Chris Evans a Ryan Gosling. Část děje se odehrává v Praze, která se tak ve filmu objeví přiznaně, na rozdíl od některých dřívějších hollywoods­kých produkcí, ve kterých byly pražské scenérie prezentová­ny jako jiné země, nejčastěji Rusko.

Scéna u Národního muzea se naopak bude pravděpodo­bně odehrávat v německy mluvící zemi. Na provizorní­m plotu, uprostřed něhož byla brána se závorou, filmaři umístili řadu nápisů v němčině.

Česká metropole je u zahraniční­ch filmařů poměrně populární. Nedávno se v Praze objevil herec Adam Sandler, který hraje v celovečern­ím filmu Netflixu podle knihy Kosmonaut z Čech. Do Prahy se vrátil i Orlando Bloom, aby tu natáčel druhou řadu seriálu Carnival Row z produkce Amazonu. (ČTK)

 ?? Foto: Michaela Říhová, ČTK ?? Kulisa U muzea produkce postavila plot.
Foto: Michaela Říhová, ČTK Kulisa U muzea produkce postavila plot.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia