Dnes Prague Edition

Další centra bez registrace

-

Vobchodním centru Nový Smíchov na pražském Andělu se včera otevřelo třetí očkovací centrum, kam mohou zájemci přijít bez předchozí registrace.

„Lidé se mohou naočkovat třeba cestou na nákupy nebo do kina. Tým z Fakultní nemocnice v Motole tady bude denně od 9 do 20 hodin a zvládne přibližně 300 zájemců,“představil nové centrum ministr zdravotnic­tví Adam Vojtěch.

Bez objednání zatím v Česku fungují další dvě centra – na pražském Chodově a na hlavním nádraží.

Kvůli velkému zájmu veřejnosti se zítra otevřou další dvě centra na Moravě. V nákupním centru Nová Karolina v Ostravě budou zájemce očkovat jednodávko­vou vakcínou společnost­i Johnson & Johnson, v brněnské Olympii bude kromě ní k dispozici také látka firmy Pfizer.

Očkovací centra bez registrace by podle premiéra Andreje Babiše měla postupně vzniknout ve všech krajských městech. Správa železnic pro ně v minulém týdnu vytipovala vhodné prostory na nádražích, kde by se mohlo očkovat po vzoru Prahy. Jedná se například o nádraží v Kolíně, Hradci Králové, Brně či Ostravě.

„Jde o lokality na frekventov­aných dopravních uzlech,“doplnil mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Jednání stále probíhají.

Podle dat ministerst­va zdravotnic­tví je nejméně očkovaných v rizikové skupině nad 60 let v příhraničn­ích regionech v Moravskosl­ezském, Zlínském a Plzeňském kraji. Resort proto jedná o vytvoření mobilních očkovacích týmů, které by jezdily do odlehlých lokalit. (jva)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia