Dnes Prague Edition

Praktické informace

-

Kroměříž je jednoduše dostupná autem díky faktu, že leží přímo u dálnice D1. Pokud pojedete vlakem, stačí vystoupit v Hulíně, který se nachází na frekventov­ané trati Břeclav–Přerov, a odtud už dorazíte do města lokálkou.

Muzeum filmových legend

V místní části Kotojedy vedle benzinové stanice najdete Film Legends Muzeum Kroměříž. Představuj­e soukromou sbírku popkulturn­ích exponátů, mezi nimiž nechybějí postavy filmových hrdinů v životní velikosti. Otevřeno je denně od 10 do 19 hodin, vstupné je 220 Kč za osobu, rodinné vstupné činí 690 Kč. Kontakt: 608 279 279

Výstaviště Floria

Kroměřížsk­é výstaviště je místem, kde se konají velké zahrádkářs­ké výstavy a k vidění jsou tady i okrasné zahrady, například japonská, provensáls­ká či stepní. V areálu se pravidelně konají i gastroakce, hudební festivaly a další akce. Nechybí ani krytý zábavní park Dětský svět.

Relaxační zóna na náměstí

Na Velkém náměstí hned u zámku najdete během léta relaxační zónu. Nabízí odpočinek, zastíněné posezení, občerstven­í a každodenní program pro děti i dospělé. Každý prázdninov­ý čtvrtek, kromě toho předdožínk­ového, bude na náměstí vždy od 18 hodin hrát živá hudba, vstup je zdarma.

Nádražní depo

Jako železniční muzeum slouží areál lokomotivn­ího depa na vlakovém nádraží v Kroměříži. Některé exponáty si lze přímo vyzkoušet. Součástí areálu depa je i železniční točna k otáčení drážních vozidel pomocí lidské síly. Otevřeno od 9 do 16 hodin a po předchozí domluvě na telefonu 608 565 222.

Kde se vykoupat

U centra města se nachází koupaliště Bajda s výhledem na zámek, nedaleko letiště najdete přírodní štěrkovišt­ě Bagrák a v nedalekých Honěticích vznikl před devíti lety přírodní koupací biotop.

Kam v okolí

Nabídka je mimořádně široká: skanzen v Rymicích, zámek v Chropyni, muzeum hraček v Hulíně, přírodní park Záhlinické rybníky, zámek a muzeum kovářství v Holešově či lom v Kurovicích.

 ??  ?? ● Jak se tam dostat:
● Jak se tam dostat:

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia