Dnes Prague Edition

Masér je souzen za znásilnění

- — Tomáš Lánský

HRADEC KRÁLOVÉ Několikaná­sobný šampion v silovém trojboji Martin H. před hradeckým krajským soudem čelí obvinění ze znásilnění, mnohonásob­ného sexuálního nátlaku, těžkého ublížení na zdraví a z držení zakázaných anabolik. Šestici žen, které docházely do jeho masérského salonu, měl v rozpětí let 2015 až 2019 hrubě sexuálně napadat. Hrozí mu šest až dvanáct let vězení. Včera pokračoval soud výslechem svědků.

Martin H. podle obžaloby ženy po krátkých masážích různými způsoby sexuálně obtěžoval. Kvůli jeho fyzické převaze se žádná z nich nezmohla na aktivnější odpor. Jedné dokonce píchl do hýždí injekci s neznámou substancí.

„Je to obří chlap, bála jsem se vzdorovat. Myslela jsem, že když se ohradím, rozzlobím ho. Chtěla jsem jenom utéct,“popsala u soudu jedna z obětí. O případ se začali zajímat kriminalis­té poté, co jedna z mužových klientek oznámila, že ji během masáže strhl kalhotky a proti její vůli jí zasunul prst do konečníku. Policisté vyzvali ostatní ženy, které měly podobnou zkušenost, aby se přihlásily. Ozvalo se ještě pět žen.

Martin H. obvinění pokládá za vykonstruo­vaná a zcela je odmítá. „Mám 800 zákazníků. Kdybych byl nějaký zvrhlík, tak by ke mně asi tolik lidí nechodilo. Bohužel těchto šest žen, to jsou všechno psychiatri­cké pacientky, s fobiemi a bájnou lhavostí. Domluvily se proti mně, vůči tomu se těžko brání. Jedna z těch žen, co mě udala na policii, ke mně i pak dál po obvinění chodila včetně její maminky a švagrové. Jak mám dokázat, že se to nestalo? Pomalu se smiřuju s tím, že půjdu do vězení,“reagoval. Podle něj si ženy vše vymyslely, protože mu záviděly. „Sportuju, cvičím, masíruju, opravil jsem barák, dařilo se mi. Myslí si, že když jsem mistr světa, že snad mám hodně peněz. Takhle to chodí na maloměstě, úspěch se neodpouští,“tvrdí. Soud byl včera odročen na 24. září.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia