Dnes Prague Edition

Vondroušov­á na vlně z Tokia: Hraju dobře

- — Stanislav Kučera

Zábavným a téměř bezchybným výkonem odstartova­la Markéta Vondroušov­á boj českých tenistek s Němkami na Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Pomocí podání, přesných úderů i kraťasů rozebrala Andreu Petkovicov­ou 6:1, 6:3. „Moc jsem si to užila, z vítězství mám velkou radost,“zářila po zápase.

V O2 areně jste hrála prvně, jaké pocity jste měla před zápasem?

Od rána jsem byla hodně nervózní. Ještě se navíc protahoval program a my šly hrát trochu později, tím se to stupňovalo. Věděla jsem, že soupeřka je bojovná a nedá mi nic zadarmo. Naštěstí to ze mě po pár gamech opadlo a hrála jsem fakt dobře. Navíc před publikem to bylo skvělé, úplně něco jiného než na normálních turnajích.

Vnímala jste podporu diváků?

Užívala jsem si to. Publikum bylo skvělé, doma jsem ještě před tolika lidmi nehrála. Člověka to fakt povzbudí. Měla jsem tu rodinu i kamarády, byli poházení po aréně, ale našla jsem tátu i mámu!

Radila vám spoluhráčk­a Bára Krejčíková, jak si poradit s nervozitou?

Jo, před zápasem mě trošku uklidňoval­a, říkala mi, že to bude dobrý. A jak jsme vešly do areny, tak povídala, že si to půjdeme užít. Pak to ze mě opadlo, cítila jsem, že taková šance zahrát si doma už nemusí být. Je to pro nás skvělý zážitek a zase nová zkušenost.

Za poslední měsíc a půl jste na okruhu WTA postoupila třikrát do semifinále. Prozradíte, proč se vám daří?

Úplně nevím, ale od olympiády hraju dobře. Měla jsem sice pár zápasů, které se úplně nepovedly, ale myslím, že si držím svůj standard. V zápasech jsem klidná a je to i vidět na kurtu.

Přitom v minulých letech vás často na konci sezony brzdila zranění. Co je letos jinak?

Když se blížil konec roku, tak jsem si z toho taky dělala srandu. Říkala jsem si, že to snad letos dohraju bez zranění. (smích) Musím zaklepat, že se to nakonec povedlo. Za letošek jsem odehrála nejvíc turnajů, co jsem kdy v kariéře zvládla , a nebyla jsem skoro vůbec zraněná. Je pro mě důležité, abych vyhrávala zápasy a měla jich co nejvíc, protože pak se cítím líp.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia