Dnes Prague Edition

Pudilová je zpět v UFC. Trénuje i s McGregorem

- Robert Rampa sportovní reportér MF DNES

Už když ji z UFC po dvou výhrách a pěti porážkách vyhazovali, dostala příslib zpětné jízdenky.

„Kvůli řadě proher si mě nechat nemohli, ale předváděla jsem atraktivní zápasy s těžkými soupeřkami,“říká Lucie Pudilová (skóre 13–7) pro MF DNES ze Salt Lake City ve Spojených státech.

Po dvou letech se do nejlepší soutěže vrací. Změněná, vyzrálá a snad i lepší. Comeback se málem vydařil i dřív, UFC jí nabídlo nový kontrakt už před rokem, ale příliš narychlo, na vyřízení potřebných víz nebyl čas. O tomto víkendu se dočká Číňanky Wu Ja-nan (13–5).

V mezidobí mimo UFC se toho u 28leté Pudilové událo hodně. Především se odstěhoval­a z Česka. Přemýšlela nad Amerikou, zvolila Irsko. O pomoc požádala nejslavněj­šího trenéra Johna Kavanagha, který stojí za úspěchem dvojnásobn­ého světového šampiona Conora McGregora.

„John vede v Evropě zdaleka nejlepší gym. Jeho tréninky dávají smysl, je přemýšlivý, umí správně poradit a dokáže z vás něco udělat. A jako člověk je úžasný. Srandista,“libuje si Pudilová.

Ke kleci ji tak dál nevede dlouholetý kouč z Příbrami Ladislav Erdélyi, což jí mnozí znalci radili už dlouho, a spolupráci rozvázala i s Petrem Knížetem.

Ir Kavanagh ji začal doprovázet už během působení v česko-slovenské organizaci Oktagon: „Poprvé jsem z něho byla dost nervózní. Ale vážím si toho, protože jezdí pouze s těmi, u koho vidí potenciál. Hodně se mi věnuje.“

Pudilová doma za minulé dva roky nastřádala pět výher a jednu prohru. Vše na body. V Oktagonu se přiblížila i titulu, ostatně takový byl plán, jenže šanci na něj jí překazila Brazilka Talita Bernardová. Jediné zaváhání.

„Dřív jsem se chtěla hlavně poprat, teď v kleci přemýšlím i nad tím, za co dostanu body. Nejdu bezmyšlenk­ovitě,“vykládá. „V Česku jsem proti sobě měla postojářky i zemařky a díky tomu, že jsem zápasila často, jsem taky vylepšila shazování váhy. Cítím se dobře.“

Nedávno se pochlubila fotkou s McGregorem, kterého na dublinskýc­h žíněnkách potkává pravidelně. Hvězdné manýry, jaké fanoušci znají z médií, na něm nepozoruje. Zrzavý bouřlivák naopak hýří veselou náladou a otevřenost­í. „Sám od sebe přijde pozdravit a povídá si s vámi, jak se máte. Jak ale dojde na sparring (cvičný boj s partnerem na tréninku), bývá dost agresivní. Nedělá mu problém začít boxovat, když se má jet wrestling. Rád vás rozptyluje řečmi... Ale to je O. K., je to Conor!“usměje se Pudilová.

Irskou misi si užívá, soustředí se prakticky jen na MMA a bydlí na dohled gymu. Obětovala tomu rok života. Nicméně přiznává, že vše má svou cenu. Stesk po domově se nyní ozývá stále častěji, ráda by čas na ostrovech a doma rozdělila půl na půl.

Dál ale převládá touha dokázat, že na UFC stačí. Po první štaci má co napravovat. K premiéře se upsala ve 22 letech, příliš brzy. Navíc její tehdejší management několikrát nešikovně přijal neúměrně zkušenější a vyspělejší soupeřku. V roce 2019 takhle těsně padla s Liz Carmoucheo­vou – navíc před českými fanoušky, protože UFC tehdy poprvé zavítalo do Prahy.

„Teď jsem ve správném věku, bude to jiné,“slibuje. V kapse má standardní čtyřzápaso­vý kontrakt. Začne ho s kvalitní postojářko­u, které se momentálně nedaří. Ja-Nan v UFC prohrála čtyři z pěti duelů.

„Vím, že dělá kung fu a má dobré kopy, ale bude mě chtít vzít na zem. Nebude si se mnou přát boxovat,“tipuje Češka.

Do klece by měla nastoupit zhruba okolo třetí hodiny středoevro­pského času v noci na neděli.

 ?? Foto: Profimedia ?? UFC Lucie Pudilová má smlouvu na čtyři zápasy.
Foto: Profimedia UFC Lucie Pudilová má smlouvu na čtyři zápasy.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia