Dnes Prague Edition

Víkend s Římany a výšlap na Petřín

-

1

Aktivně s Klubem českých turistů bude možné strávit sobotu 20. srpna. Spolek totiž plánuje 32. pochod k výročí otevření rozhledny na Petříně. Na pěší putování bude možné vyrazit mezi 9.00 a 11.00 hodin od dětského hřiště u dolního vchodu zahrady Kinských na Smíchově na úpatí Petřína. V plánu jsou dvě trasy, ta delší měří 30 kilometrů a vede mimo jiné v ose Karlovo náměstí – Karlov – Nuselský most – Vyšehrad – Pražský děvín – Malvazinky – Cibulka – Petřín. Cíl je na Císařském ostrově. Druhá trasa měří 13 kilometrů a její účastníci vyrazí ve směru Petřín – Loreta – Pražský

Pochod připomene výročí Petřínské rozhledny

Hrad – Hanavský pavilon – Letná – Stromovka – Výstaviště s finišem na Císařském ostrově. (boh)

2

Rodinný festival v Malešicích „Již pošesté se v sobotu uskuteční v Malešickém parku v Praze 10 tradiční rodinný hudební festival Malešičák,“zve na akci organizáto­r Robin Suchánek. Akce se koná od 13.00 hodin. Kromě dětského programu Miš & Maš se na pódiu během dne vystřídají kapely Marley Wildthing, 7 Hříchů, Siluety, Napořád a jako hlavní hvězda festivalu vystoupí kapela Maniac. Ti nejmenší návštěvníc­i bezesporu ocení skákací hrady, tvořivé dílny a soutěže. Vstupné na festival je zdarma. (boh)

3 Římští legionáři v Liboci

Archeologi­cký park Archaia v Liboci nabízí v sobotu 20. srpna Římský den. Ten zahrnuje scénické ukázky ze života římské společnost­i i vystoupení legionářů. Vedle výstavy „Císař se zlatem ve jméně“budou moci návštěvníc­i zhlédnout přehlídku římských legií i ukázky vojenského výcviku a vyzkoušet si zbraně, zbroj i jídlo. Akce začíná v 10.00, vstupné činí 50 korun, děti do pěti let mají vstup zdarma. (boh)

 ?? Foto: Vladimír Houdek, ČTK ?? Túra na kopec Klub českých turistů oslaví výročí otevření rozhledny na Petříně pěší túrou.
Foto: Vladimír Houdek, ČTK Túra na kopec Klub českých turistů oslaví výročí otevření rozhledny na Petříně pěší túrou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia