Dnes Prague Edition

Sobotní zápisník z Malé Strany

- Miroslav Korecký

Kabinet si svolal poradu, jak přežít zimu a jak uspořit co nejvíce energií. Ale neudělal ji na Úřadu vlády, nýbrž na zámku Liblice na Mělnicku. Takže místo toho, aby pár ministrů a jejich podržtašků seběhlo po schodech úřadu a zbylí dojeli několik ulic po Praze limuzínou, aby se využil vládní catering, ochranka či písařky a novináři aby přijeli z redakcí na brífink metrem, vydal se na Mělnicko průvod řádově vyšších desítek aut, vesměs vyšších kubatur. Jasně – ve srovnání s tím, co se na nás řítí, je to plivnutí do moře, ale znáte to: halíře dělají talíře. A příklady táhnou.

Zatímco jiné strany hledají ve svých řadách marně alespoň jednoho kandidáta na prezidenta, Andrej Babiš hrdě oznámil, že hnutí ANO má kromě něho v záloze ještě další dva výtečné aspiranty. Že vy v hnutí ANO nevidíte ani jednoho dědice T. G. Masaryka? A kdypak jste byli naposledy u očního lékaře?

Úřad vlády hledá starší účetní, která by vlídnou a pro traktorist­y i profesory politologi­e přístupnou formou dokázala vysvětlit ministrovi práce rozdíl mezi hrubou a čistou mzdou a premiérovi, co jsou to normativy u příspěvku na bydlení. Pozor, na její úspěšnosti závisí, jestli Češi v zimě zmrznou!

Poté, co Piráti podnikli kobercový nálet

na 4 procenta voličů, která se v duhových vlajkách prošla Prahou, ucítili teď ještě lepší kořist. Partaj vyhlásila kampaň Konec menstruačn­í chudobě, tedy aby se vložky, tampony či kalíšky rozdávaly ženám zdarma. Ve srovnání s omezenou minoritou homosexuál­ů je to záběr mnohem širší, protože alespoň polovinu života

menstruova­la, menstruuje nebo bude menstruova­t každá žena-volička. Tedy pochopitel­ně kromě těch žen, které měly, mají nebo budou mít penis.

Fialově vládě, která se už osm měsíců a s pomocí tisíců úředníků snaží vymyslet systém ochrany lidí před pádem do energetick­é propasti, vzkázal jihočeský hejtman, ódéesák Martin Kuba, že alternativ­ní sociální program pro rodiny s dětmi, seniory a invalidy, který na jihu Čech spouští od září, vymyslel a do detailů rozpracova­l on se čtyřmi spolupraco­vníky za měsíc. I ty, Brute, vlastně Martine?

V úterý poslala ČSSD tiskovou zprávu hejtmana Martina Netolickéh­o s názvem:

„Kraje a obce musí být na poplach.“Co ale musí být na poplach, to už tam není. Připravené? Zvyklé? Opatrné? Také by to teoreticky mohlo být, že kraje a obce musí bít na poplach, ale to by znamenalo, že v ČSSD neznají vijmenovan­á slova, což je samozřejmě nesmysl.

Hradní kandidát Tomáš Zima staví svou kampaň na tom, že: „Jako první jsem věděl, že se narodí malá Moja.“Ne, fuj, co si to o něm a Mojině matce Kijivu myslíte – on se to dozvěděl v laboratoři!

 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia