Dnes Prague Edition

Tipy na víkend. Na ovar či do nočního skleníku

-

1

Noční prohlídky ve skleníku Fata Morgana

Každý listopadov­ý pátek a sobotu probíhají ve skleníku Fata Morgana v šesti skupinách postupně od 17 až do 20 hodin oblíbené noční prohlídky. Díky velkému zájmu je však třeba si rezervovat místo předem. Skleník je v zimním období oázou plnou života a zeleně a panuje zde klima exotických krajin. Návštěvníc­i se seznámí s rostlinami suchých tropů a subtropů, projdou se nížinným deštným lesem, kde mezi vzrostlými stromy, kapradinam­i a palmami mohou obdivovat kvetoucí begonie a orchideje, a svou pouť zakončí v části, která představuj­e flóru vysokých hor Jižní Ameriky, Asie i subtropick­é Afriky. Fata Morgana ani po setmění neusíná, naopak pulzuje životem, tajemnými vůněmi a zvuky. (ps)

2 Vepřobraní na náplavce

Smíchovské

V sobotu mezi 10 a 18 hodinou můžete vyrazit na Smíchovsko­u náplavku na vepřové hody pod širým nebem. Těšit se můžete na klasické zabíjačkov­é speciality, jako je jitrnice, jelito, prejt, tlačenka, prdelačka nebo ovar. Na rožni se boudou točit selátka, a tak se budou ochutnávat různé pečené pochoutky. Nebude chybět pečené koleno, bůček, žebírka, škvarky a spousta street foodových specialit. Sladkou tečkou budou kynuté buchty, koláče a trdelník. (ps)

3 Do Chuchle na dostihový den

Zítra si můžete užít poslední chuchelský dostihový den před zimní přestávkou a poznat budoucí šampiony roku 2023. Vrcholným dostihem bude Pražský zimní favorit, který je závěrečnou a hlavní zkouškou dvouletých koní. Dostanete odpověď na otázku, který z juniorů je ve svém ročníku nejlepší a přezimuje jako „zimní favorit“pro Derby nadcházejí­cího roku. (ps)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia