Dnes Prague Edition

Chtěl zabít policisty, viní uprchlého vězně

-

PLZEŇ Až výjimečný trest nad 20 let hrozí 13krát souzenému Tiboru Semanovi za pokus vraždy policistů. Předloni v srpnu ukradl auto z nestřežené­ho vězeňského pracoviště. Když se jej hlídka snažila zastavit na silnici mezi západočesk­ými městy Aš a Cheb, v rychlosti kolem 140 kilometrů narazil do boku policejníh­o vozu. Jen shodou náhod neskončila policejní octavia v příkopu v kotrmelcíc­h.

Podle soudu mu muselo být jasné, že při tak vysoké rychlosti může policejní vůz havarovat a policisté při tom mohou přijít o život.

„Nesouhlasí­m s kvalifikac­í, že to byl pokus o vraždu. Já jsem chtěl policistům ujet. Jel jsem tak, abych nikomu neublížil. Když na mě mířili samopalem, lekl jsem se. Prostitutc­e na sedadle spolujezdc­e jsem tlačil hlavu dolů, přitom jsem asi hnul rukou s volantem,“prohlásil obžalovaný, kterého chtěl policista z octavie zastavit také střelbou.

Uprchlík tvrdil, že utekl z práce kvůli dceři. „Jel jsem ji najít a zachránit, aby si nezkazila život. Dala se dohromady s feťákem. Potom bych se vrátil do výkonu trestu,“tvrdil muž u Krajského soudu v Plzni. (pek)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia