Dnes Prague Edition

Varaďa a Sparta ladí detaily. A co Hořava?

- – Robert Rampa, Jan Daněk

Hádanka okolo nového trenéra hokejové Sparty se vyjasňuje. Nejblíže má k novému angažmá aktuálně nejúspěšně­jší muž Václav Varaďa, který dovedl Třinec ke třem extraligov­ým titulům v řadě.

Varaďa včera pro MF DNES potvrdil, že se intenzivně ladí detaily možného kontraktu. „Ale ještě není nic dojednáno,“uvedl.

Jednání se však už dlouho táhnou. Sparta je bez trenéra od 5. listopadu, kdy se rozloučila s Pavlem Paterou a Patrikem Martincem. Nástupce chtěla mít co nejdříve, to se však nepodařilo ani během reprezenta­ční přestávky.

Spekuluje se o tom, že Sparta a Varaďa jednají o kompetencí­ch, je známo, že 46letý kouč rád rozhoduje i o personální­ch otázkách v kádru.

Potenciáln­ím mužem číslo dva pro Spartu je Miloslav Hořava, ke kterému by se mohla upnout v případě, že by náročná jednání s Varaďou neklapla.

Hořava klub vedl v minulé sezoně spolu s Josefem Jandačem, tým dotáhli až do finále, kde se neúspěšně utkali právě s Varaďovým Třincem. Po sezoně v klubu na vlastní žádost oba skončili.

Hořava by se do Sparty – na rozdíl od Jandače – vrátil rád: „Uvědomil jsem si, že odejít byla chyba. Jenže Sparta měla od začátku na prvním místě Václava Varaďu. A já tomu rozumím, kdybych byl ve vedení já, rozhodl bych se podobně. Co víc by mělo pomoct? On je nejlepší.“

Movitá Sparta je momentálně na předposled­ním, třináctém místě tabulky, po devatenáct­i zápasech získala pouhých 21 bodů. Bez Patery a Martince ji vedou jako dočasní trenéři zástupci vedení Petr Ton a Jaroslav Hlinka spolu s koučem dorostu Františkem Ptáčkem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia