Dnes Prague Edition

Nemocnice vylosuje, kdo získá zubaře

-

Seniorka Marie z Hynčic na Bruntálsku už dlouho marně hledá zubaře v regionu, kde je jich málo. Teď má šanci. Včera si osobně podala vyplněnou žádost o registraci do nové ordinace, kterou v Městě Albrechtic­e otevře začátkem roku krnovská nemocnice. Ale jistotu, že našla zubního lékaře, žena zatím nemá. Musí počkat, až jak dopadne losování.

„Přišla jsem raději dříve a chvíli si počkala. Odevzdání žádosti byl okamžik. Měli to dobře připravené. Teď budu doufat, že mě vyberou. Nic jiného mi nezbývá,“řekla.

Stejně jako seniorka je na tom nyní všech 2 050 zájemců, kteří vyplnili formulář elektronic­ky nebo přišli včera do čekárny před novou ambulancí. Také čekají na výsledky losovačky, kterou nemocnice plánuje na prosinec. Šanci má tisíc lidí, tedy každý druhý.

Krnovská nemocnice bude stejným způsobem postupovat i u zájemců, kteří se v pondělí přihlásí osobně či elektronic­ky do její nové zubní ordinace v Rýmařově.

„Losování sice budí rozpaky, ale jde o jediný spravedliv­ý způsob. Nechceme, aby lidé před ordinacemi mrzli od časného rána, nebo tam dokonce nocovali. To je nedůstojné a rizikové. Proto jsme dali předem vědět, že rozhodne transparen­tní losování za přítomnost­i zástupců města,“vysvětlil ředitel nemocnice Ladislav Václavec. (les)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia