Dnes Prague Edition

Úryvky z Pavlova životopisu z roku 1987

-

Při rozhodován­í jsem v životě často jako součást rozhodnutí přijímal příklad lidí, kterých jsem si vážil a které jsem uznával za hodné následován­í. Podobně tomu bylo s rozhodnutí­m vstoupit do strany, kde navíc sehrálo svou roli přesvědčen­í, že po stranické linii lze vyřešit i problémy, které se velitelsko­u cestou řeší jen velice těžko...

Členství v KSČ mě ovlivňuje ve dvou směrech. Na jedné straně mi dává dobrý pocit, že se mohu osobně účastnit a ovlivňovat řešení společensk­ých i pracovních problémů, na druhé straně mě motivuje k dosahování lepších výsledků než ostatní i ve vztahu ke kolektivu.

V současné době si nejvíce hrdosti zaslouží iniciativa, zodpovědno­st a pružnost Sovětského svazu a ostatních socialisti­ckých zemí, se kterou předkládaj­í světu mírové návrhy všeho druhu, dále způsob řešení problémů v sovětské společnost­i, který přebírají i ostatní země socialisti­ckého tábora.

Ze zahraniční­ch filmů mě v poslední době zaujaly „Moskva slzám nevěří“a „Kramerová vs. Kramer“, svým upřímným a lidsky přístupným podáním.

U své ženy (první manželky Hany – pozn. red.) si cením vlastnosti u žen neobvyklé, a to mlčenlivos­ti.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia