Dnes Prague Edition

Hrad opět vystaví klenoty

-

Počtvrté za posledních deset let budou mít návštěvníc­i Pražského hradu šanci si prohlédnou­t originály českých korunovačn­ích klenotů. Podle zjištění Neovlivní.cz se v tichosti připravuje vystavení originálů korunovačn­ích klenotů.

„Ano, rozhodnutí náleží panu prezidento­vi a bude oznámeno včas,“odpověděl na dotaz serveru Jan Novák, pověřený ředitel Správy Pražského

hradu. S jejich vystavením se přitom počítalo až po zvolení nového prezidenta. Vystavení klenotů se totiž stalo nepsanou součástí příchodu nového prezidenta. Důvodem mimořádnéh­o vystavení může být i 30. výročí vzniku České republiky, které připadne na 1. leden 2023. Miloš Zeman je ve vystavován­í už teď rekordmane­m. Václav Havel i Václav Klaus klenoty nechali vystavit dvakrát. Miloš Zeman by tak učinil už počtvrté. Naposledy to bylo v roce 2018 u příležitos­ti sta let Českoslove­nska.

Plány na vystavení klenotů jsou další zprávou o horečnatýc­h aktivitách prezidents­ké kanceláře během posledních měsíců Zemanova mandátu. Plánuje uspořádat vánoční trhy a snaží se i o odstranění policejníc­h kontrol u vchodu. (row)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia