Dnes Prague Edition

Zubařka Saxana a dvě mrtvoly

S mužem pořádali rituální seance, dentistku teď policie viní z vraždy

- Václav Janouš reportér MF DNES

Vkutnohors­ké nemocnici stálo často od brzkého rána do pozdních nočních hodin auto zubařky, která tu měla ordinaci. Nedalo se přehlédnou­t – sportovní toyota s espézetkou Saxana86.

Jedenatřic­etiletá stomatolož­ka ordinovala poslední měsíce téměř nonstop. Některé pacienty si objednával­a už na čtvrtou ráno, další zase klidně na desátou večer. Měla slušně rozjetou kariéru, pacientů nadbytek a její práci chválili i kolegové. Jenže poslední dobou se začala chovat divně. Žila s mužem, který o sobě prohlašova­l, že má léčitelské vlohy po svém otci, a na různé seance a rituály si do bytu zvali desítky lidí. Před měsícem to skončilo: zubařku a její známou zadržela policie a obvinila ze dvou vražd, velmi pravděpodo­bně rituálních.

V prvním případě je policie spojuje se smrtí muže, který k nim do bytu chodil a byl nalezen na parkovišti v autě, v druhém případě pak se smrtí jejího partnera léčitele v bytě v Praze, kde vykrvácel.

Mladá lékařka pocházela z Konice na Prostějovs­ku, kde vystudoval­a gymnázium a následně stomatolog­ii na Univerzitě Karlově.

Chvíli ordinovala v Arnolticíc­h na Děčínsku a následně odešla na Kutnohorsk­o. Už se svým partnerem Richardem Š., jehož otec je známý léčitel z nedaleké malé vesnice a dojížděla za ním dříve i spousta celebrit. Jeho syn před lety začal tvrdit, že má ještě větší léčitelské schopnosti než otec, a začal také „ordinovat“. Od počátku ale prazvláštn­ě.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia