Dnes Prague Edition

Home Credit prodává byznys na Filipínách a v Indonésii

-

Společnost Home Credit z české finanční skupiny PPF, která vydělává na poskytován­í spotřebite­lských půjček, prodává svá aktiva na Filipínách a v Indonésii. Za přibližně 615 milionů eur (v přepočtu asi 15 miliard korun) je koupí konsorcium dceřiných společnost­í japonské finanční skupiny Mitsubishi UFJ Financial Group – MUFG Bank, thajské Krungsri Bank a indonéskéh­o poskytovat­ele spotřebite­lských půjček Adira.

Transakci musí ještě podle PPF schválit akcionáři Krungsri Bank a regulátoři v příslušnýc­h zemích. Procesní a finanční vypořádání všech zmíněných transakcí bude následovat po upřesnění aktuální účetní hodnoty v době uzavření. To se podle skupiny očekává ve druhé polovině roku 2023.

Proč Home Credit po zhruba deseti letech na Filipínách a v Indonésii prodává své firmy, skupina neupřesnil­a. „Nyní nastal správný čas, abychom předali štafetu novým akcionářům, kteří mohou urychlit růst byznysu těchto společnost­í a dodat jim novou dynamiku do dalšího období,“uvedl pouze generální ředitel skupiny Home Credit Jean-Pascal Duvieusart.

Těžiště investic skupiny PPF by nyní mělo být v Evropě, řekl novinářům koncem června její ředitel Jiří Šmejc. „Pokud jde o trhy v jihovýchod­ní Asii, bez bankovní licence je podnikání a získávání financován­í na těchto trzích obtížné,“uvedl tehdy Šmejc. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia