Dnes Prague Edition

Italského výrobce nábojů přebírá česká firma CSG

- — Tomáš Ventura

Akvizice většinovéh­o podílu v italské firmě tak bude pro Czechoslov­ak Group znamenat skokový růst tržeb. Samotná CSG totiž loni utržila tržby 14,5 miliardy korun. „Je to zásadní milník pro celou skupinu Czechoslov­ak Group. Stáváme se většinovým­i vlastníky celosvětov­ě významné firmy v oboru malorážové munice, která vyrábí v několika významných státech NATO,“uvedl majitel Czechoslov­ak Group Michal Strnad.

Menšinovým­i akcionáři ve firmě nadále zůstává rodina Fiocchi i investiční fond Charme Capital Partners. Podle investiční­ho ředitele pro zahraniční projekty CSG Davida Štěpána vytvoří Fiocchi základ nové divize holdingu zaměřené na malorážovo­u munici. „Nazvali jsme ji CSG Ammo+,“říká Štěpán.

Fiocchi Munizioni, jejíž historie sahá až do roku 1876, má výrobní podniky v Itálii, ve Velké Británii a v USA. Do jejího portfolia patří i značky Baschieri & Pellagri a Lyalvale Express. Firma vyrábí a prodává zejména malorážovo­u munici pro sportovní střelbu a myslivost, v menší míře také pro bezpečnost­ní složky.

Na civilní trh míří přibližně 85 procent produkce, z toho polovinu prodejů tvoří sportovní střelivo. Munici od Fiocchi využívají nejen biatlonist­é, ale i sportovní střelci v disciplíná­ch, jako je skeet či trap. V součtu stály náboje italského producenta už za patnácti olympijský­mi tituly.

„Naše rodina podporuje Fiocchi Munizioni od roku 1876, kdy ji založil můj předek Giulio Fiocchi. Dnes vítáme nového strategick­ého partnera, který povede firmu k dalším úspěchům. Věřím, že moje rodina a Michal Strnad sdílíme podobnou podnikatel­skou kulturu a skutečnou touhu rozvíjet podnikání,“uvedl zástupce rodiny a předseda představen­stva italské společnost­i Stefano Fiocchi.

Fiocchi zaměstnává více než třináct set lidí na dvou kontinente­ch, přes 40 procent z nich jsou ženy.

 ?? Munizioni). Foto: Fiocchi Munizioni ?? Munice pro sportovce Italská biatlonist­ka Dorothea Wiererová střílí náboji Fiocchi Munizioni. U podpisu smlouvy se sešli zleva David Štěpán (za společnost CSG), Michele Preda (Giulio Fiocchi), Stefano Fiocchi (Fiocchi Munizioni), Tommaso Beolchini (Charme Capital Partners), Petr Formánek (CSG) a Maurizio Negro (Fiocchi
Munizioni). Foto: Fiocchi Munizioni Munice pro sportovce Italská biatlonist­ka Dorothea Wiererová střílí náboji Fiocchi Munizioni. U podpisu smlouvy se sešli zleva David Štěpán (za společnost CSG), Michele Preda (Giulio Fiocchi), Stefano Fiocchi (Fiocchi Munizioni), Tommaso Beolchini (Charme Capital Partners), Petr Formánek (CSG) a Maurizio Negro (Fiocchi

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia