Dnes Prague Edition

Od hazardu k vraždě

Oblíbený seriál České televize se rozloučil kauzou zavraždění majitele autobazaru.

- Tomáš Lánský reportér MF DNES

Pokračován­í ze str. 1

Spolu s ním se ztratila značná část peněz. Němec je důležitý svědek, jako patrně poslední člověk Kučeru viděl a znal jeho zvyky. Detektivům přináší cenný důkaz – kamerový záznam, jak Kučera večer odjíždí svým vozem z autobazaru v hodinu, kdy to měl ve zvyku.

O dvanáct dnů později policie nachází Kučerovo zaparkovan­é Audi A8. Nejsou v něm žádné stopy naznačujíc­í, že by se stal obětí trestného činu. Ale proč by auto odstavil ve městě a odešel? A proč by o svém odchodu pryč nevyrozumě­l alespoň nejbližší příbuzné? Něco tady nesedí.

Dluhy z hazardu

Kriminalis­té si posvítí na autobazar. V účetnictví najdou chyby. V kase chybějí také peníze za jedno z prodaných aut. Vůz byl prodán po Kučerově zmizení, kdy podnik vedl Petr Němec. Ten připouští, že má dluhy a zisk použil na jejich úhradu. Kaje se. Nic neobvykléh­o. Avšak pozornost mordparty to vzbudí a na Němce se zaměří.

Policie zjistí další zajímavé skutečnost­i.

Němec byl v minulosti čtyřikrát soudně trestán za drobnější majetkové delikty. A dodnes se nezbavil lásky k hazardu, má dluhy.

Na automatech Němec pravidelně prohrává značné sumy. A v autobazaru se točí veliké peníze v hotovosti. Podezřelý je také tím, jak iniciativn­ě se snažil pomáhat.

Je tu ale háček. Pokud vyšetřovat­elé připustí, že Němec kamaráda zavraždil, jak mu to dokázat? Chybí totiž tělo. A pak – je tu videozázna­m,

jak Kučera odjíždí svým vozem z autobazaru, po něm za chvíli Němec.

Stačí se vžít do mysli vraha. Pokud by Němec chtěl spáchat dokonalou vraždu, jistě by si připravil alibi. Co když Kučeru zabil, pak odjel jeho autem tak, aby byl vůz záměrně vidět na kamerách? Popojel kousek, vrátil se zadem pěšky do

autobazaru a podruhé odjel svým vozem tak, aby jeho odjezd byl vidět? Kriminalis­té udělají pokus, jestli dokážou zmíněnou situaci nasimulova­t. Časově to vychází.

Ze svědka podezřelý

Němec už není svědek, ale podezřelý. V jeho voze se ovšem stopy DNA zmizelého Kučery nenacházej­í. Tak jak se zbavil těla? Ani nález krevních stop ve skladu autobazaru nerozváže Němcovi jazyk. „To se Dan uhodil do hlavy při uklízení,“vykrucuje se. Smyčka se ale stahuje.

Že je Němec vrah, už mordparta ví. A tělo musel odvézt. Pohrůžka, že vyšetřovat­elé seberou krevní stopy ze všech vozů v autobazaru, přiměje Němce ke kapitulaci.

Je mi to moc líto, neměl jsem to v úmyslu.

Kučeru prý zastřelil při potyčce poté, co mu odmítl vydat dlužných 390 tisíc, které mezitím protočil na automatech. Kučera na něj údajně vytáhl pistoli, kterou mu Němec vytrhl a zastřelil jej. Tělo pak zakopal na poli za Prahou.

Ani tohle nesedí. Proč by věřitel chtěl zabíjet dlužníka? Tím by se připravil o možnost návratu peněz.

Kulky v zádech i v hlavě

Ze země vyzvednuté Kučerovo tělo má tři kulky v zádech a jednu v hlavě. To nevypadá na střelbu v sebeobraně. Němec podle vyšetřovat­elů vraždil plánovitě, aniž jeho oběť cokoliv tušila. Chtěl tím zakrýt zpronevěru peněz autobazaru a smáznout i své další dluhy.

Městský soud v Praze poslal Petra Němce na 18 let za mříže, trest potvrdily vrchní i Nejvyšší soud.

„Je mi to moc líto, neměl jsem to v úmyslu,“omlouval se u soudu vrah. Ještě má před sebou osm let kriminálu.

 ?? Foto: Čeněk Třeček, iDNES.cz ?? Zavraždil kamaráda Po zmizení majitele autobazaru v pražském Hloubětíně se Petr Němec policii nabídl s pomocí. Později se ukázalo, že se ji naopak snažil vodit za nos.
Foto: Čeněk Třeček, iDNES.cz Zavraždil kamaráda Po zmizení majitele autobazaru v pražském Hloubětíně se Petr Němec policii nabídl s pomocí. Později se ukázalo, že se ji naopak snažil vodit za nos.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia