Dnes Prague Edition

Inekafe vydali nejhorší album roku

- — Jindřich Göth Made In... Inekafe

Slovenští „punkeři“Inekafe udělali to nejlaciněj­ší, co může kapela udělat. Bez ladu a skladu sesypali na hromadu písničky Severní vítr, Anděl, Holky z naší školky, Vymyslená nebo Paráda, přehráli a přezpívali je tupým kolovrátko­vým stylem, který leze na nervy po několika minutách, lípli tomu celému nálepku Made In Czechoslov­akia a jali se točit palci mlýnek, že už je to uděláno, už je to hotovo. Trapně a křečovitě by to působilo už v 90. letech, ale přijít s něčím takovým na sklonku roku 2022 je vyložený průšvih.

Pankáči ze školky

Inekafe byla vždy podprůměrn­á rocková kutálka, ale co předvedla na tomto naštěstí ani ne půlhodinov­ém albu, je takřka zločin proti lidskosti, případně proti dobrému vkusu. Odhrkat jako někde na tancovačce tak žánrově rozdílné skladby, tvářit se jako pankáči a lacině se vtírat Majdalénko­u, Apolenkou s Veronikou nebo včelkou Májou je zkrátka neodpustit­elné. Výsledkem je strašlivá šmíra, která snad nemůže znít ani někde na bujarém mejdanu, kde hudba slouží jen jako kulisa. Leda snad ve chvíli, kdy už má hostitel všech dost a chce je vykázat z příbytku.

Ve chvíli, kdy se rozezní zprzněný Krylův Anděl, je dílo zkázy dokonáno. Vemte před touhle deskou nohy na ramena, vytěsněte ji z paměti. Horší album letos nevyšlo.

0%

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia