Dnes Prague Edition

Záplata v týmu zrzků. Sedlák dumá, zda v NHL zůstat

- — Robert Rampa

Nebýt zranění, která tým hokejistů Philadelph­ia Flyers aktuální sezonu NHL decimují, jejich partička by na ledě působila vskutku poutavě.

Nad křiklavě oranžovým dresem by se na vás mohlo zubit nejméně devět chlapíků se zrzavými vousy či vlasy.

Talentovan­ý útočník Owen Tippett, brankář Felix Sandström, o šanci si říkající ofenzivní kvarteto Patrick Brown, Wade Allison, Max Willman a Tanner Laczynski, elitní mazáci Ryan Ellis a Sean Couturier a český zástupce. „Létá na to téma hodně vtípků. Největší zrzek je určitě Tippett, s těmi dresy to parádně ladí,“pobaví Lukáše Sedláka.

Jenže pohromadě na ledě se ještě sejít nemohli. Bek Ellis a centr Couturier léčí dlouhodobá zranění, vypadli i další klíčoví útočníci a při pohledu na výsledky a tabulku týmu z Philadelph­ie vážně chybějí.

Deset proher v řadě jej odsoudilo k propadu mezi poslední celky.

„Prožíváme těžké období. Přitom paradoxně hrajeme lepší hokej než v době, kdy jsme vyhrávali,“kroutí hlavou Sedlák.

K Flyers se připojil až v průběhu rozehrané sezony z Colorada. V kádru šampionů si pevné místo neudržel, a tak o volného Čecha projevil zájem trenérský ras John Tortorella.

Však pod ním před lety nastupoval v Columbusu. „Hned mi volal a radoval se, že se k němu vracím. Vybral si mě,“vykládá Sedlák. „Taky se změnil, je klidnější. Ví, že má mladší tým, a tolik nekritizuj­e. Spíš nás podporuje a učí. Teď se pod ním hraje lépe.“

Jenže není vše zalité sluncem. Nejen že se nezkušeném­u týmu poslepovan­ému z náhradníků vůbec ne-* daří, Sedlák by si představov­al větší zápřah.

Možná ho vyslyšela vyšší síla, když přání před pár dny vyjádřil, protože o víkendu Sedlák nečekaně odehrál přes 17 minut, vůbec nejvíc ze všech útočníků. Hned se týmu odvděčil gólem a nahrávkou.

Ale zápasy předtím? Kolikrát čas nevystoupa­l ani nad deset minut.

„Jsou se mnou spokojení, jenže tým je ve fázi, kdy si připravuje mladší hráče pro budoucnost. Já jsem taková záplata. ‚Torts‘ ví, že se na mě může spolehnout, třeba na oslabení tolik hráčů nemá. Ale když můžou, raději pošlou někoho jiného,“říká Sedlák trochu zklamaně.

Přitom se cítí nejlíp za dobu v NHL: „Hra se pro mě zpomalila, jsem sebevědomě­jší.“

Neskrývá, že vyhlíží důležitějš­í roli. A přiznává, že na podzim už párkrát přemýšlel nad návratem domů. Před sezonou se původně dohodl s Pardubicem­i, které suverénně válcují extraligu, sejít se tam měl s parťákem z působení v Rusku Tomášem Hykou. I teď by mířil na východ Čech. Ale když bude pokračovat trend z víkendu? Určitě zůstane v NHL.

 ?? Foto: USA TODAY ?? Zrzek Útočník Lukáš Sedlák v dresu Philadelph­ie.
Foto: USA TODAY Zrzek Útočník Lukáš Sedlák v dresu Philadelph­ie.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia