Dnes Prague Edition

USA: Nebinární náměstek kradl na letišti kufr

-

První nebinární osoba na vysokém postu v americké vládě končí, protože ukradla na letišti kufr jedné cestující.

Když Joe Biden v únoru jmenoval Sama Brintona poradcem pro likvidaci jaderného odpadu, bylo to označeno jako průlom, protože šlo o prvního člověka na vrcholu americké administra­tivy, který o sobě tvrdil, že má proměnlivo­u pohlavní identitu. Jaderný fyzik a aktivista za práva sexuálních menšin Brinton měl funkci zástupce náměstka na ministerst­vu energetiky.

Nyní však vyšlo najevo, že funkci asi měsíc nevykonává, protože před časem ukradl na letišti v Minneapoli­su jedné pasažérce kufr z pásu. Věci v něm měly hodnotu 2 300 dolarů, a tak mu hrozí trest až pěti let vězení nebo pokuta deset tisíc dolarů. Anebo obojí.

Žena nahlásila, že kufr na pásu nenašla, a kamery ukázaly, že si ho vzal Brinton, utrhl visačku „a rychlým tempem opustil prostor“.

Při výslechu často měnil výpověď. Uvedl, že byl unaven a spletl se, neuměl však uspokojivě vysvětlit, proč kufr nevrátil, když z kódu zámku a věcí uvnitř poznal, že nebyl jeho. Nejdřív lhal, že obsah mu patřil, pak přiznal, že si to vymyslel. S kufrem dál běžně cestoval.

Nebinární osoba je člověk, který se necítí jako muž ani jako žena. Může rovněž přecházet z pohlaví do pohlaví. Proto o sobě mluví jako „oni“místo „já“. Brinton má pověst dobrého jaderného fyzika. (vod)

 ?? Foto: Profimedia ?? Oni Brinton proslul tím, že byl první nebinární osobou ve vysoké administra­tivní funkci.
Foto: Profimedia Oni Brinton proslul tím, že byl první nebinární osobou ve vysoké administra­tivní funkci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia