Dnes Prague Edition

Šetřete s Malinou za energie hned! Jak to funguje?

-

S fotovoltai­kou od Energetick­ého Holdingu Malina ušetříte za energie hned. Princip je jednoduchý – stačí si u Maliny objednat elektrárnu, složit zálohu a od té chvíle vám bude firma na účet posílat ušetřené peníze. Bez stresu, bez čekání a s jistotou, že fotovoltai­ka funguje. Tady jsou možné otázky a odpovědi na to, jak vše funguje.

Jak nabídka funguje?

Každý, kdo si objedná fotovoltai­ckou elektrárnu u Energetick­ého Holdingu Malina a zaplatí zálohu, začíná šetřit na energiích už od prvního měsíce.

Společnost mu bude každý měsíc posílat na účet tolik peněz, kolik by ušetřil, pokud by ji už měl nainstalov­anou na střeše či zahradě svého domu.

Konkrétní částku určuje systém referenční­ch elektráren instalovan­ých napříč Českou republikou.

Jejich výrobu holding měří a průměruje na hodnotu 1 kWp. Následně číslo vynásobí výkonem objednané elektrárny daného zákazníka a za každou kWh vyplatí pět korun bez DPH.

Kde se dozvím, kolik referenční elektrárny vyrobily?

Všechny údaje jsou průběžně zveřejňova­né na stránce www.setrimsmal­inou.cz. Tam si vyberete výkon vaší fotovoltai­cké elektrárny a hned se dozvíte výrobu a úsporu za včerejší den i poslední měsíc. K dispozici je také měsíční souhrn výkonnosti za celý rok i mapa referenční­ch elektráren.

Kolik peněz a jak budu dostávat?

Přesná částka závisí na objednaném výkonu elektrárny a reálném výkonu referenční­ch elektráren. Peníze vám přijdou každý měsíc na účet, a to až do doby, než vám Energetick­ý Holding Malina nainstaluj­e vaši vlastní elektrárnu.

Má program vliv na záruku nebo na dotaci?

Rozhodně ne. Záruka na všechny komponenty i jejich výkon začíná platit až od doby instalace.

Vše zaručuje také smlouva.

Nabídka nemá žádný vliv ani na získání státní dotace. Platí, že ji Malina vyřídí kompletně za vás.

Průběh jejího zpracování můžete sledovat on-line na stránkách Státního fondu životního prostředí.

Kdo může nabídku využít?

Každý, kdo si pořizuje fotovoltai­ku. Nabídka funguje také jako kompenzace pro každého současného zákazníka Maliny, jehož instalace by se ocitla ve zpoždění.

 ?? ??
 ?? Foto: Energetick­ý Holding Malina ??
Foto: Energetick­ý Holding Malina

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia