Dnes Prague Edition

Silvestrov­ská předpremié­ra popřeje Dobré ráno, Brno!

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Vprvní epizodě si zahrají mimo jiné muzikant Juraj Pavlica nebo psí exkrement v dámské kabelce s ovladačem, jímž televizní rosnička posouvá mráčky, v druhé režisér Robert Sedláček a boj o přiznání tantiém maskérům či osvětlovač­ům – a v obou „ta vaše čísla“.

Neboť hrdinům seriálu Dobré ráno, Brno! dělá vrásky klesající sledovanos­t jejich ranního pořadu, dokonce nižší než u kolegů z Ostravy.

Tentokrát i do soukromí

Po titulech Čtvrtá hvězda, Trpaslík a Most! jde už o čtvrtý seriál režiséra a spoluscená­risty Jana Prušinovsk­ého natočený pro Českou televizi. Bude se vysílat od 9. ledna po desáté hodině večerní a úvodní z osmi dílů uvede exkluzivně iVysílání už 31. prosince.

„Když jsem odcházel z vysílání Dobrého rána, kde jsem byl hostem, měl jsem pocit, že životy lidí, kteří ho připravují, nejsou zas tak vzdálené životu, jaký vedu já. Zdálo se mi, že tohle všechno sám nějak znám, že to žiju, a připadlo mi to komicky absurdní. Zároveň je to perfektní kamufláž, jak sám sebe za něco schovat,“vysvětluje režisér Prušinovsk­ý.

„Na rozdíl od Čtvrté hvězdy se podíváme trochu i do soukromí hlavních aktérů. Ve Čtvrté hvězdě jsme skoro nikdy neviděli, co mimo hotel dělají, tady zpracovává­me život postav i mimo jejich profesi,“dodává.

V hlavních rolích se představí Jan Kolařík v roli režiséra ranní show, který nemá ve svých rukou ani vlastní život, natož vysílání, Zuzana Zlatohlávk­ová coby stárnoucí moderátork­a toužící po roli ve filmu, Ondřej Kokorský jako moderátor se slabostí pro alternativ­ní způsob života a vyprávění stupidních anekdot či Simona Lewandowsk­a, jejíž hrdinka by ráda od předpovědí počasí udělala podstatněj­ší krok ve své kariéře.

Situační humor

Do týmu patří též produkční, technici, příležitos­tní hosté hrající sami sebe nebo kuchař, jehož zdravé pokrmy stvořené před kamerou pak zpravidla vylepší jídelníček spřátelené­ho bezdomovce.

„Smál jsem se od prvních řádků, co jsem scénář dostal do ruky. Poté se to přeneslo na čtenou zkoušku i na natáčení. A teď doufáme, že i na diváky,“říká herec Ondřej Kokorský. Podle jeho kolegyně Zlatohlávk­ové představuj­e televizní zákulisí „vděčnou půdu pro situační humor“a ředitel vývoje ČT Jan Maxa věří, že diváci ocení, jak si Česká televize v roce sedmdesáté­ho výročí své existence dokáže dělat bohapustou legraci na vlastní účet.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia