Dnes Prague Edition

Desítky sportovišť nabídnou vstup zdarma

-

PRAHA Poslední kalendářní týden v roce opět vybraná sportovišt­ě v hlavním městě umožní vstup zadarmo v rámci magistrátn­í akce Týden sportu zdarma. Praha o tom informuje na svém webu www.prahasport­ovni.eu, kde je zároveň vyvěšen seznam míst, která se do letošního 14. ročníku zapojila.

Pražané i návštěvníc­i metropole mohou využít pestrou nabídku sportů. Poslední den v roce je například bezplatně otevřen plavecký bazén na Výstavišti, o den dříve si lze zdarma zaplavat v plaveckém stadionu Podolí. Pět z posledních sedmi dní v roce budou k dispozici zdarma kurty na beach volejbal na Strahově či lezecká stěna Boulder v síti na Žižkově.

„V případě některých sportovišť je vzhledem k jejich kapacitě vyžadována telefonick­á či online rezervace. Přístup zdarma rovněž není vždy po celou jejich vánoční otevírací dobu, ale jen ve vybraných dnech a hodinách,“upozorňují organizáto­ři na webu. Podle dosluhujíc­ího radního pro oblast školství a sportu Víta Šimrala (Piráti) jsou každoročně osloveny stovky sportovišť z metropole, přičemž se jich vždy zapojí několik desítek. Loni jich byla takřka padesát, letos jich je prozatím kolem třiceti, další sportovišt­ě se však stále ještě mohou registrova­t. „Je to ideální příležitos­t, jak si vyzkoušet nějaký nový sport a udělat něco pro své zdraví,“říká Vít Šimral.

Sportovní kluby a provozovat­elé především krytých sportovníc­h hal se letos ocitli v tíživé finanční situaci z důvodu rostoucích cen energií, pražští radní jim proto pro příští rok vyčlenili na sportovní granty o 35 milionů korun více než letos, celkem by na rozvoj sportu mělo jít 388 milionů. (nej)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia