Dnes Prague Edition

Dozorčí rada DPP si zvolila dočasné vedení

-

PRAHA Dozorčí rada Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) zvolila předsedu a tři místopředs­edy. V čele po pondělním zasedání rady zůstal dosluhujíc­í náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě), místopředs­edy se stali dopravní specialist­a Jan Marek, zaměstnane­c Roman Slanina a další primátorův náměstek Pavel Vyhnánek (Praha Sobě).

Dozorčí rada také potvrdila mandát dvou členů představen­stva – ředitele podniku Petra Witowského a technickéh­o ředitele Jana Šurovského. Krok má zajistit zachování stability podniku do zvolení nového vedení hlavního města, na kterém se strany po zářijových volbách stále nedohodly.

Witovskému a Šurovskému členství v představen­stvu končilo k 20. prosinci, dozorčí rada ho tedy obnovila. Witowski zároveň zůstává předsedou představen­stva DPP.

Dozorčí rada také zrušila vyhlášená výběrová řízení na pozice ředitelů DPP a zastavila přípravu nových, která budou dohodnuta už s novým vedením Prahy.

Chybí rada Prahy

„Pokud bychom nepotvrdil­i mandát Petru Witowskému a Janu Šurovskému, představen­stvo DPP by do doby zvolení nové Rady hl. m. Prahy pracovalo jen v tříčlenném složení a v případě jakékoliv mimořádné události by se stalo neusnášení­schopné. S tím si u největší městské firmy, která zajišťuje fungování MHD, nemůžeme dovolit hazardovat,“zdůvodnil postup Adam Scheinherr, který zvolené řešení projednal a dohodl s předsedy zastupitel­ských klubů napříč politickým spektrem, tedy s koalicí SPOLU, ANO, Piráty, Praha Sobě a Starosty. Představen­stvo DPP tedy dál pracuje v plném složení.

DPP v poslední době čelil tlaku v souvislost­i s korupční kauzou Dozimetr, v níž je obviněno několik lidí, kteří podle policie organizova­li v podniku korupci a mezi které patří například jeho bývalý finanční ředitel Matej Augustín nebo někdejší člen dozorčí rady a náměstek primátora Petr Hlubuček (dříve STAN). (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia