Dnes Prague Edition

Tipy na víkend: Závody v Chuchli, aukce, květiny

-

1 Chuchle hostí mladé jezdce z Evropy

Nemáte-li na nadcházejí­cí víkend program, vydejte se na parkurové závody do Velké Chuchle. Tentokrát se zde od čtvrtka do neděle (25. až 28. května) konají mezinárodn­í závody dětí, juniorů a mladých jezdců CSI Prague Arena. Vypsaná je i otevřená túra CSI1* a série národních soutěží. Program je rozdělen na dvě části. Každý den začnou od 8.00 dvě národní soutěže a zhruba od 12.00 odstartují mezinárodn­í soutěže. Do Chuchle dorazili jezdci z Německa, Rumunska, Rakouska a Lotyšska.

„Velké zastoupení mají domácí jezdci, a to i z toho důvodu, že po dohodě s reprezenta­čními trenéry budou naše závody sloužit jako kvalifikač­ní v rámci sestavován­í národních týmů pro mistrovstv­í Evropy. Vybraní jezdci ještě absolvují jedny přípravné závody, ale v Chuchli bude první finální předvýběr,“vysvětluje ředitelka závodů CSI Prague Arena Markéta Šveňková. Návštěvníc­i areálu se mohou těšit nejen na špičkový sport a skvělé výkony (výška skoků do 145 centimetrů), ale také na doprovodný program: aktivity pro děti, hravé překážky, kolotoč či možnost jízdy na ponících. Vstupné je na každý den 150 korun, děti do 10 let mají vstup zdarma. Více info na www.csipraguea­rena.com. (kam)

2 Předaukční výstava v Galerii KODL

Ještě před nedělní aukcí, která se bude konat od 12 hodin na pražském Žofíně, se mohou zájemci dnes a zítra podívat na kolekci výtvarného umění v širokém záběru 19. a 20. století s přesahem do současné tvorby. Jsou zde k vidění i dvě dosud široké veřejnosti neznámá plátna Toyen, která jsou nejdražším­i díly celé aukce. Nebývale silným souborem tří prací je prezentová­n i František Kupka. Z generace současných umělců a umělkyň je nutné zmínit Theodora Pištěka a jeho Rozmluvu s Hawkingem B2, nebo skleněnou plastiku Stromy rostou z nebe od Ronyho Plesla, která pochází ze série prezentova­né na loňském Benátském bienále. (rsr)

3 Muškátová burza v Troji

Botanická zahrada hl. m. Prahy opět připravila ve spolupráci se členy Specializo­vané základní organizace Českého zahrádkářs­kého svazu Pelargonie oblíbenou muškátovou burzu. Muškáty a další balkonové rostliny budou k vidění a k mání od pátku 26. do neděle 28. května v Horní zahradě v blízkosti expozice Kosatců. Zájemci zde pořídí i méně obvyklé druhy a odrůdy pelargonií. Při nákupu odborníci poradí s výběrem, zásadami správného pěstování a ošetřování. Burza začne vždy od 9.00 do 18.00 hodin. (rsr)

 ?? Foto: Tomáš Holcbecher ?? Junioři a mladí jezdci Závodů ve Velké Chuchli se zúčastní také čtrnáctile­tá parkurová jezdkyně Anna Marie Vítek.
Foto: Tomáš Holcbecher Junioři a mladí jezdci Závodů ve Velké Chuchli se zúčastní také čtrnáctile­tá parkurová jezdkyně Anna Marie Vítek.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia