Dnes Prague Edition

V Argentinsk­é vzniká záchranářs­ký komplex

Přibude také jejich nové sídlo a výjezdová stanice sanitek

- Adam Hejduk redaktor MF DNES

Základna hasičů, jejich krajské ředitelstv­í, a ještě k tomu výjezdová stanice záchranářů. Z areálu v Argentinsk­é ulici se postupně stává komplexní centrum záchrannýc­h složek. Na rohu ulice s Plynárensk­ou právě roste nová desetipatr­ová budova, kam se na podzim příštího roku přestěhuje vrchní vedení metropolit­ních hasičů.

„Nebude se jednat pouze o administra­tivní část. Kromě úředníků zde totiž bude například také pracoviště, kde nepřetržit­ě pracují naši vyšetřovat­elé příčin vzniku požárů,“popisuje využití budovy označené písmenem B ředitel pražských hasičů Luděk Prudil.

Součástí bude také multifunkč­ní prostor, který bude připraven tak, aby se v případě technickýc­h problémů v operačním středisku v Modřanech mohl sem tento provoz dočasně přesunout. Záložní operační středisko je v současné době v Sokolské ulici, stejně jako krajské ředitelstv­í.

Stěhování po sto letech

Vedení hasičů v centru města sídlí už skoro 100 let, od července roku 1926. Tehdy například sbor přestal používat koňské povozy a zároveň všech 251 příslušník­ů sboru poprvé dostalo dýchací masky. Část ředitelstv­í ještě v Sokolské ulici zůstane, a to až do výstavby další budovy. Ta už má hotovou studii a v budoucnu vznikne jako další administra­tivní objekt vedle nyní budované stavby.

„Některé prostory už se nám podařilo uvolnit, protože se část personálu přemístila do budovy A v Argentinsk­é ulici. Díky tomu tam už nyní slouží inspektor zdravotnic­ké záchranné služby a po dalším uvolnění plánujeme, že tam zároveň také umístíme jednu sanitku. Nakonec by se nám snad mělo podařit uvolnit celou jednu budovu tohoto komplexu,“popisuje Prudil.

Nové ředitelstv­í bude také vzhledem ke své poloze na rohové parcele pomyslnou vstupní branou do bulváru, v který by se Argentinsk­á ulice měla proměnit. Takřka naproti areálu hasičů totiž v budoucnu vznikne zcela nová čtvrť Bubny-Zátory, kde najde domov až 30 tisíc lidí. Byť zde zůstane zachovaná současná intenzita dopravy, přinese nová zástavba této tepně některé změny.

„Mělo by tam stát nové stromořadí, čímž se Argentinsk­á promění v městskou třídu. Bude také potřeba, aby přibyly přechody, které novou čtvrť spojí s původní zástavbou. Už nyní vzniká přes oblast nová lávka pro pěší a cyklisty, která konečně více sjednotí celou čtvrť dohromady,“popisuje starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě), jehož radnice se na výsledné podobě návrhu ředitelstv­í hasičů podílela.

Dobrá spolupráce

Ze všeho nejdříve ale dělníci už letos v srpnu dokončí budovu D, kterou bude k výjezdům využívat zdravotnic­ká záchranná služba. Stanoviště se bude nacházet v jihovýchod­ním cípu areálu u křižovatky ulic Kouteckého a U Staré plynárny. Kromě garážového stání pro osm sanitních vozů, skladů a kanceláře tady budou také pokoje pro posádky nebo šatny.

„Je to krásný příklad toho, jak se daří rozvíjet spolupráci mezi složkami integrovan­ého záchrannéh­o systému,“říká Vladimír Vlček, generální ředitel Hasičského záchrannéh­o sboru ČR.

Budova A, kde se nachází výjezdová stanice hasičů, je v provozu už dva roky. Základna se stará o území od první městské části až po severní okraj Prahy a žije tam téměř čtvrt milionu obyvatel. „Původní stanice, která tu stála od roku 1942, tedy postavená za 2. světové války, byla nejenom v nelichotiv­ém stavu, ale navíc také demonstrov­ala, že ne všechny stanice v Česku jsou takové, jaké by měly být. Nová stanice z roku 2022 ukazuje, jak by měla moderní hasičská základna vypadat, míní Vlček.

Více pokrýt sever

Právě severní část metropole je oblastí, kterou hasiči potřebují lépe pokrýt. V letošním roce proto plánují postavit rychlou hasičskou stanici v Březiněvsi. Odtud budou totiž moci rychleji zasahovat především na dálnici D8, do Liberecké, Kbelské a k estakádě směrem k dálnicím D10 a D11.

„Doprava v Praze se ale čím dál víc zahušťuje a nás trápí průjezd městem, protože kolon přibývá a s naší těžkou technikou je pak těžké projet. Jediným řešením je rozmnožit síť stanic, a tím snížit časy dojezdů,“podotýká Prudil. Stavba montované kontejnero­vé stavby v Březiněvsi by měla trvat pouze půl roku, přičemž hotová by měla být ještě letos.

Další základna bude potřeba v Běchovicíc­h, odkud se bude jezdit k požáru mimo jiné i na nové části Pražského okruhu. Tu zde začne stavět Ředitelstv­í silnic a dálnic v tomto roce. „Kromě budování nových také potřebujem­e opravit stávající stanice. Většina jich je v majetku města a některé jsou už velmi zchátralé. Zejména se to týká té ve Strašnicíc­h. Město ale přijalo strategii, že se bude těmto objektům věnovat, a proto teď budeme hledat shodu na tom, na které stanice a kolik prostředků je potřeba vynaložit,“uzavírá Prudil.

 ?? ??
 ?? Foto: Adam Hejduk, MF DNES, vizualizac­e: Architektu­ra ?? Nové sídlo Stavaři včera položili základní kámen nového ředitelstv­í hasičů, které bude z červeného betonu. Budova by měla začít hasičům sloužit příští podzim.
Foto: Adam Hejduk, MF DNES, vizualizac­e: Architektu­ra Nové sídlo Stavaři včera položili základní kámen nového ředitelstv­í hasičů, které bude z červeného betonu. Budova by měla začít hasičům sloužit příští podzim.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia