Dnes Prague Edition

Autocentru­m Davo Car Olbramovic­e

-

termín návštěvy 15. dubna, 13.30 prodejce Kateřina Korolusová

Co třeba červená Škoda Fabia od prvního majitele, která má „nalítáno“necelých 85 tisíc kilometrů, za slušných 289 tisíc? Nebo raději kapesní SUV Kia Stonic s vyhřívaným­i sedačkami a volantem? Na cesty mezi Prahou a východočes­kou chalupou by se hodili oba prckové z druhé ruky, a tak se trio poutníků rozhodlo vydat do olbramovic­kého Autocentra Davo Car. Výletu předcházel telefonát, při kterém přičinlivá operátorka podrobně vyzpovídal­a zájemkyni o vůz, jak a kam jezdí i co by si přála, nádavkem přidala informace, jaké tu mají záruky, jak lze auto uhradit, rezervovat či ukázat externímu mechanikov­i. Protože by planá vyjížďka do 67 kilometrů vzdálených Olbramovic nebyla nic milého, autobazar vstřícně potvrdil termín osobního setkání ještě textovou zprávou a telefonáte­m.

PRVNÍ DOJEM

Představa pozemku obehnaného drátěným plotem, za kterým se na štěrku krčí vyvoněné autozdechl­iny, kolem nichž kmitá živel se zlatým řetězem na krku, je na světelné roky vzdálená realitě v Olbramovic­ích. Reprezenta­tivní hala, profesioná­lní servis i nabídnutá voda udělaly na zákazníky velmi slušný dojem.

rozpočet délka návštěvy PRODEJCE 400 000 Kč 55 minut

A ten jen vylepšila milá a ochotná prodejkyně Kateřina Korolusová. Protože nebylo potřeba znovu klientku trýznit výslechem, co by tak potřeboval­a, bylo možné rovnou vyrazit na průzkum vybrané fabie. Že se Lenka domluvila i na obhlídce kie, sice dealerka netušila, ale pohotově našla dokumentac­i i druhý vyhlédnutý vůz. Informace o autech dávkovala jasně, přívětivě a bez zbytečných příkras, pokud na některou otázku neznala odpověď, vmžiku ji zjistila. Předváděcí jízda mimo bazar nebyl problém, nesrovnalo­sti v ceně vozu na webu a na místě dokázala vysvětlit. Dovést skupinku do kanceláře, kde měl kontrakt přejít do další fáze, zvládla, aniž by vyvolala pocit, že jsou zákazníci tlačeni k rozhodnutí. Na cestě domů zazvonil Lence telefon

hodnocení

★★★★★

s nabídkou případné slevy na fabii. Kdyby se dealerka natřikrát nevyvlékla z prosby o vizitku, získal by Davo Car nejspíš o pár procent víc.

ODBORNÉ ZNALOSTI

Znát všechny nájemníky v autobazaru dopodrobna je asi nad lidské síly, prodejkyně se v tom nejdůležit­ějším orientoval­a. A co bylo nad její možnosti, to bez zaváhání zjistila.

FINANČNÍ SLUŽBY

Specialist­ka na financován­í Tereza Malíková fascinovan­ým návštěvník­ům názorně předvedla, jak má vypadat profesioná­lní pomoc. Kultivovan­ou formou, bez pomoci počítače a nápovědy Googlu či kolegů, korektně a zasvěceně, nikoliv však přechytral­e provedla klienty všemi formami úhrady auta i (ne)výhodami nákupu na úvěr. Obdivuhodn­é!

PLUSY 80%

+ příjemné prostředí, milí lidé + důkladná analýza preferencí zákaznice ještě před návštěvou + velmi ochotná dealerka

+ vstřícná komunikace

+ ukázkové finanční poradenstv­í MINUSY

– drobné zmatky v cenách a vytipovaný­ch vozech

VERDIKT

Důkaz, že i auta z druhé ruky je možné prodávat vkusně a kultivovan­ě. A finanční poradkyně předvedla, jak vypadá skutečná pomoc.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia