Lidové noviny

Klepiš, Duda, Petružálek aneb licitace o esa

- MICHAEL LANGR

PRAHA Extraliga prožívá období licitací o hokejová esa. Ještě včera ráno byly volné ofenzivní hvězdy Jakub Petružálek, Radek Duda, Jakub Klepiš a Erik Hrňa. Přebíjely se o ně minimálně čtyři kluby: Litvínov, Chomutov, Boleslav a Olomouc.

Večer už bylo jasné, že do čela se dostal celek, který je z nich v tabulce nejvýš – druhá Mladá Boleslav získala Klepiše z Třince. „Jedná se o přestup,“řekl boleslavsk­ý sportovní manažer Jaromír Látal, jenž získal práva na útočníka až do jara 2018, kdy mu končí smlouva. „Jakub má spoustu zkušeností z tuzemska i zámoří. Ví, co to znamená zodpovědno­st, spolupráce i týmový duch. Jeho příchod pro nás dost znamená,“dodal generální manažer Jan Tůma.

Mistra světa z roku 2010 vyřadil v pondělí z kádru ambiciózní Třinec, pro nějž je současné desáté místo velkým zklamáním, a chtěl zpět z hostování Lukáše Žejdla. Jeho působení skončilo dřív, než zněla původní dohoda, takže tím Slezané rozdali trumfy do boleslavsk­ých rukou.

Zmatky okolo Dudy

Třinec poslal do talonu i další vysokou kartu se jménem Erik Hrňa. O nejlepšího střelce posledního ročníku extraligy stáli v Litvínově i v Boleslavi. Ale také v Olomouci, kde se Hrňa začátkem minulé sezony rozehrál k životním výkonům.

Už včera ráno přišel Litvínov o možnost získat zpět Petružálka, jenž mu pomohl vystřílet letošní titul. Místo návratu domů se kanonýr, jenž předčasně ukončil angažmá ve švédském Örebro, vrátil do Dynama Moskva.

Obhájce titulu, který je však momentálně poslední, se proto dál poohlíží po Dudovi, jenž naopak skončil v Karlových Varech.

„Měli jsme o něj zájem už před měsícem,“přiznal generální manažer Robert Kysela. „Tehdy říkal, že by do Litvínova šel, ale pak si ho Vary stáhly zpátky. Abych se přiznal, momentálně jejich situaci nerozumím. Zdá se mi, že se (šéf) Miroslav Vaněk pořád nemůže rozhodnout, jestli ho pustí, nebo ne,“diví se Kysela.

Přestupový mariáš pokračuje a mistr je dál bez es v rukávu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia