Lidové noviny

Belmondo o sobě natočil dokument

- PAŘÍŽ

Francouzsk­ý herec Jean-Paul Belmondo natočil s pomocí svého syna Paula dokumentár­ní film o své úspěšné filmové kariéře. Snímek Belmondo par Belmondo (Belmondo Belmondem) je postaven na rozhovorec­h otce a syna v místech, kde umělec točil některé své nejslavněj­ší filmy. Uvedl to včera týdeník Le Point, kterému dvaaosmdes­átiletý Belmondo poskytl rozhovor.

Belmondo se vrací po delší době na veřejnost „zestárlý, změněný, ale stále usměvavý a bystrý,“uvedl list. Herec podle něj stále pomalu překonává dopady mozkové mrtvice, která ho postihla v roce 2001. Fanoušci ho nyní uvidí nejen v dokumentu, ale i v živém výstupu v televizi před premiérou snímku začátkem ledna.

„O svém životě jsem nikdy žádný dokument dělat nechtěl. Udělal jsem to, protože jde o syna. Udělali jsme to jako rozhovor. S nikým jiným by to nešlo,“vysvětlil Belmondo. Řekl, že při natáčení měl zvlášť hezké pocity v Brazílii, kde kdysi točil film Muž z Ria. Při natáčení dokumentu se setkal i s některými bývalými kolegy a kolegyněmi, například Ursulou Andressovo­u.

Na otázku, v čem by si ho lidé měli brát za vzor, odpověděl, že v pracovitos­ti. „Otec mi říkával: chlapče, pracuj, pracuj, pracuj! A já pracoval. Hrál jsem deset let v divadle. Nebylo to snadné. Lidé si myslí, že úspěch přišel jen tak. Nikoli, hodně jsem pracoval,“zdůraznil herec.

Zatím poslední hraný film natočil Belmondo v roce 2008 ( Muž a jeho pes). Příští rok se podle webu Allocine objeví v komedii Bandits manchots v režii Clauda Lelouche. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia