Lidové noviny

MS v hale kvůli Riu vynechám

- MIROSLAV NĚMÝ

Jde za velkým snem a dělá pro něj maximum. Zuzana Hejnová, adeptka na olympijské zlato, vynechá březnové halové MS.

PRAHA Přesně za pět týdnů se mnohé hvězdy světové atletiky sletí až téměř k Pacifiku: v Portlandu přestaví obří kongresové centrum a začne tam halové mistrovstv­í světa. Mnohá esa ale také budou chybět. Třeba Zuzana Hejnová.

Světová šampionka na 400 metrů překážek pod střechou nemá svou disciplínu. A hlavně: raději než do Severní Ameriky už cílí pozornost na jižní polovinu kontinentu. Do Ria de Janeiro. Švédsku a Skotsku. I cestování je velká zátěž?

Určitě. A navíc: kdybych měla v hale svoji disciplínu a měla ambice na medaili, asi neváhám. Ale v halové čtvrtce nejsem tak silná. Nebýt olympiády v Riu, letěla byste?

Těžko říct. Nejspíš bych to víc zvažovala, nebýt olympijský rok. Ale jsou tu důvody, o nichž jsem mluvila. Kdyby se šampionát ne- konal tak pozdě, asi bych jej absolvoval­a spíš.

Do Ria už chybí necelý půlrok. Máte na něj myšlenky?

Pořád je to poměrně dlouhá doba, může se stát plno věcí. Koukám na to, co je teď, na blízkou budoucnost. Na Rio ještě úplně ne.

Příští týden vás čeká mítink ve Stockholmu. Ideální čas?

Nedávám si zatím cíle. Chtěla bych být spokojená, mít dobrý pocit. Spíš se pojedu proběhnout a uvidíme, co z toho vyjde.

 ?? Z individuál­ního závodu MS v hale Zuzana Hejnová stále čeká
FOTO ČTK ?? Na premiérovo­u medaili
Z individuál­ního závodu MS v hale Zuzana Hejnová stále čeká FOTO ČTK Na premiérovo­u medaili

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia