Lidové noviny

Koller se obul do politiků. Proč i do mě? diví se Babiš

-

PRAHA Zpěvák David Koller se během přebírání hudebních cen Anděl pustil do kritiky některých českých politiků. Padlo i jméno Andreje Babiše, ministra financí a místopředs­edy vlády.

„Byl bych rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na východ. Ať je to pan Babiš, Klaus nebo soudruh Zeman,“uvedl Koller při děkovné řeči.

„Zdravím, pane Kollere. Gratuluji k Andělům, mrzí mě, že mě řadíte ke Klausovi a Zemanovi. Že inklinuju na východ? Já tam nepodnikám! Asi jste si mě spletl s Kellnerem, pro kterého zpíváte na večírcích a pro kterého jsou Rusko a Čína hlavní trhy,“ohradil se Babiš ( majitel LN, pozn. red.) v sms proti výrokům Davida Kollera s tím, že nejezdí do Ruska, ale do USA. Zpěváka pak pozval na kávu.

Zaslání zprávy potvrdil Babiš serveru Lidovky.cz: „Ano, pana Kollera znám osobně a mrzí mě, že o mně takto nepravdivě mluví.“Koller svým děkovným projevem za jednu ze tří sošek Anděla, kterou ten večer přebíral, navazoval na Lenku Dusilovou. Ta na pódiu řekla, že prezident Zeman „podlézá režimům popírající­m svobodu a demokracii“. V tom se k ní pak přidala i Klára Vytisková oceněná jako zpěvačka roku.

Na výroky zpěváků zareagoval ještě během sobotního přímého přenosu prezidentů­v mluvčí Jiří Ovčáček, který na Twitteru napsal: „Angažovaní umělci 1948, 1977 a teď 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisova­t prezenční listinu“.

Koller v roce 2012 vystoupil společně s celou kapelou Lucie v Rudolfinu na večírku PPF Petra Kellnera zhruba pro sedm set lidí. Skupina PPF například vlastní firmu Home Credit, která nabízí Číňanům úvěrové služby. Firma má také dobré vztahy s prezidente­m Zemanem, který se tryskáčem této společnost­i vracel z předloňské státní návštěvy z Číny. mač Výsledky hudebních cen Anděl a komentář Jiřího Peňáse k tématu najdete na straně 8

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia