Lidové noviny

Učitel policistů najížděl do desítek aut

-

PRAHA Na pražských Vinohradec­h se včera odehrála scéna jako z akčního filmu. Při zběsilé jízdě tam řidič naboural desítky aut, vjížděl na chodník a ohrožoval chodce. Policisté ho zadrželi. Podle serveru Lidovky.cz jde o profesora z Policejní akademie a důstojníka Karla Kadlece, který už dříve měl problémy kvůli havárii v opilosti. Policejní mluvčí Andrea Zoulová potvrdila, že měl v krvi 1,04 promile.

Nehoda se zřejmě jen šťastnou náhodou obešla bez zranění. „Div, že někoho nezabil, některá auta vzal tak, že je napasoval až na chodník – až ke zdi domu,“popisovali svědci. Do aut podle nich najížděl opakovaně a úmyslně.

Informaci jako první přinesl server Tíseň.tv. Nabouraná auta parkovala v Šumavské ulici v úseku dlouhém několik set metrů. Pak řidič ještě odbočil do Máchovy ulice, kde ho policisté zatkli.

„Procházela tady paní s kočárkem a ten muž ji minul opravdu Šílenou jízdu odnesla padesátka vozů

o kousíček,“popsala redaktorka LN Barbora Cihelková zmísta. Podle policie řidič naboural 51 aut.

Šumavská ulice byla těsně po Kadlecově řádění pokrytá množstvím střepů a kusy součástek z poškozenýc­h aut. O jedno z aut si utrhl nárazník i s poznávací značkou. Stalo se tak v místě, kde mohl přijít o život starší muž s malými dět- mi. „Měl jsem kliku, že jsem byl o kousek dál. Šel jsem s holkami z cvičení, a kdybychom byli trochu dál, tak jsme rozpláclí,“popisoval LN muž s knírem před modrou felicií, kterou silný náraz přirazil ke zdi hospody. „Dokonce si i couvl a zase do toho auta najel,“líčí muž. Podle něho při zběsilé jízdě nehrál prim alkohol, ale msta. „Dělal to s chutí. Určitě to bylo s úmyslem. Mstil se asi celému světu.“

Kadlec bydlel poblíž ulice, kde se odehrálo jeho šílené řádění. Lidé, kteří ho osobně znali, byli z toho, co se stalo, v šoku. „Mluvil jsem s ním čtrnáct dní zpátky a vypadal v pohodě,“popsal muž ve sportovní bundě, který se předsta- vil jako policistův přítel. Kadlec měl podle něj problémy v osobním životě. S řízením pod vlivem alkoholu měl Kadlec potíž už v minulosti. Po nehodě v březnu 2015 mu policisté naměřili 1,45 promile. V lednu ho pak soud nepravomoc­ně zprostil obžaloby, nespáchal prý trestný čin, ale jen přestupek. Vše bude řešit odvolací soud. sva

 ?? Zaparkovan­ých na pražských Vinohradec­h. Vpravo je auto, v němž zběsilý řidič seděl. ??
Zaparkovan­ých na pražských Vinohradec­h. Vpravo je auto, v němž zběsilý řidič seděl.
 ?? FOTO MAFRA – FRANTIŠEK VLČEK ??
FOTO MAFRA – FRANTIŠEK VLČEK

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia