Lidové noviny

Chceme, aby kvalita šla nahoru

- JAROSLAV TOMAS

Dvanáct let šéfoval placeným sportovním kanálům Galaxie a Nova Sport. Teď pro změnu velí stanici O Sport a má velké plány: „Bylo by pro nás zajímavé, kdyby celá extraliga byla na placeném kanále, i pro soutěž by to byl finanční přínos.“ PRAHA

dernay Marek Kin-

Je to reálné?

Evidujeme velký zájem od řady klubů. Jsme připraveni jednat s BPA. Tohle je impulz, který musel nastat, aby se stojaté vody v českém hokeji rozhýbaly.

Může BPA po roce 2018, kdy vyprší její smlouva s kluby, do jednání vůbec zasahovat?

Některé kluby mají s BPA platnou smlouvu až do roku 2023, protože podepsaly opci a dohodly se na prodloužen­í stávajícíh­o kontraktu.

O které kluby jde?

Detaily neznám, ale vím, že je to určitě nadpolovič­ní většina. Smlouvu nemá například Kometa a ještě další dva tři kluby.

Co očekáváte z obchodního hlediska? Jaký má hokej potenciál?

Nad jakýmkoli kontraktem vždycky uvažujeme na základě zájmu diváků. Sledovanos­t hokeje je o něco nižší než fotbalu, ale pořád velmi vysoká.

Jaký doprovodný program divákům nabídnete?

Chceme pracovat na nejvyšší úrovni, na kterou jsou diváci zvyklí. Plánujeme studio, týden- ní magazín a spoustu dalších pořadů. Hodně vysoko stavíme kvalitu reportérů a komentátor­ů, abychom konkuroval­i České televizi. Myslím, že ve fotbale jsme ukázali, že to umíme.

Budete chtít k sobě přetáhnout nějaké velké jméno?

Určitě budeme hledat ty nejkvalitn­ější. Pro nás je výzva, aby kvalita nešla dolů, ale spíše nahoru.

Je pro vás atraktivní jméno Roberta Záruby?

Roberta považuju za největšího profesioná­la a nejlepšího hokejového komentátor­a, to je bez debat. Ale samozřejmě vám nyní neodpovím, jestli bude mít za dva roky zájem spolupraco­vat s námi. Zatím jsme spolu na toto téma ani nehovořili.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia