Lidové noviny

Oslovili mě i blázni

-

Altnerův advokát

pro LN popsal, v čem spočívají rizika přeprodeje pohledávky.

lý Václav Vese-

LN Slyšel jste o prodeji Altnerovy pohledávky ve prospěch společnost­i Arca Capital?

Nechci o tom mluvit, protože nemám informace, které bych vám mohl říci.

LN Jednali jste s někým z této společnost­i?

Nemám oficiální pověření s někým jednat o odprodeji. Pan doktor Altner o tom neuvažoval. Alespoň mi o tom neříkal.

LN A registruje­te tedy zájem od Arca Capital?

Nevím, od koho máte, že Arca Capital to chce koupit. Pokud nás ale oficiálně osloví, tak s ní třeba budeme jednat. Nevím, že by mně nebo panu Altnerovi někdo oficiálně zaslal dopis a chtěl to koupit.

LN Ozývají se vám zájemci o pohledávku?

Obrátili se na mě nějací lidé e-mailem. Ale spíš šlo o blázny. Co jiného si mám myslet, když vám někdo nabízí, že to od vás koupí za korunu. Vnímám v tom navíc jeden problém.

V čem? Při prodeji pohledávky bymusel zaplatit daň z nominální hodnoty. Jestliže se hovoří o zhruba 338 milionech, tak by z nichmusel zaplatit daň. Je vám jasné, že když to prodá za korunu, tak zaplatí 60 milionů daň. Nejsem daňový expert, ale pan doktor Altner to tvrdí. Pokud by to mělo mít smysl, tak by zájemce musel nabídnout částku blížící se nominální hodnotě, jinak to bude obrovská ztráta. Určitě by to nemohlo jít pod 100 milionů.

LN Čím jsou daná občas odlišná vyjádření pana Altnera, jeho syna a vaše?

Hybatelem věcí je samozřejmě pan doktor Altner. Musíme dělat, co chce. Neříkám, že je to vždy to, co mu doporučím. Je tu i zastupován­í mladšího pana Altnera, který dal dvakrát návrh na předběžné opatření a rovněž zastupuje exekuci. Já zastupuji dovolání u Nejvyššího soudu. Jde o veliké peníze a je to i věc určité taktiky a medializac­e případu. V některých věcech se proto neshodujem­e. Co ale nakonec řekne pan Altner, to platí. sha

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia