Lidové noviny

Euro fanoušky láká. Teror jde stranou

-

PRAHA Obavy o bezpečnost se zatím neprojevil­y v prodeji zájezdů na fotbalové Euro 2016 do Francie. Zájem limituje spíše nedostatek vstupenek na zápasy českých reprezenta­ntů, vyplývá z vyjádření cestovních kanceláří. Přesto lze zatím pořídit zájezdy na všechny tři zápasy národního týmu ve skupině.

„Fotbaloví fanoušci jsou prostě tak namotivova­ná skupina lidí, že poptávka neklesá,“uvedl mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

Francouzsk­ý list Libération přitom nedávno uvedl, že původním terčem březnového teroristic­kého útoku plánovanéh­o bruselským­i atentátník­y byl právě fotbalový šampionát ve Francii.

Volná místa ještě jsou

Zájem klientů, kteří chtějí zajistit kompletní cestu včetně vstupenek, registruje cestovní kancelář Slan tour. „U těchto typů požadavků se brzy dostaneme na limit našich možností,“obává se Ladislav Peška z CK Slan tour.

Cestovní kancelář IBTravel zájemce zatím uspokojí. „Registruje­me sice celkem vysoký zájem, nicméně jsme očekávali větší. Díky tomu tak nyní stále disponujem­e zájezdy na všechny tři zápasy českého týmu ve skupině a v případě postupu i na další zápasy,“uvedl Filip Dohnálek z CK IBTravel.

Češi nastoupí 13. června se Španělskem v Toulouse na stadionu pro 33 tisíc fanoušků. Poté se 17. června utkají s Chorvatske­m v St. Étienne, kde se vejde na tribuny 42 tisíc diváků. Skupinu uzavřou 21. června proti Turecku v Lens na stadionu s kapacitou 38 tisíc míst.

Kapacita stadionů se promítla i do počtu vstupenek pro české fanoušky. Na duely se Španělskem a Tureckem UEFA přijme zhruba šest tisíc rezervací od českých zájemců, na zápas s Chorvatske­m sedm tisíc. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia