Lidové noviny

Světlíkovy Vítkovice čelí další insolvenci

- OSTRAVA

Ostravský krajský soud včera zahájil insolvenčn­í řízení s dvěma firmami ze skupiny Vítkovice Holding podnikatel­e Jana Světlíka. Návrhy podala brněnská společnost Wetag Invest. Vyplývá to z údajů v insolvenčn­ím rejstříku. Terčem jsou dceřiné firmy holdingu Vítkovice Power Engineerin­g a Vítkovice Mechanika. Wetag uvedla, že jako obchodní příležitos­t skoupila pohledávky obou firem.

Podle mediální zástupkyně firmy Wetag Radky Háčkové byly v insolvenčn­ím řízení přihlášeny pohledávky téměř za šest milionů korun vůči společnost­i Vítkovice Power Engineerin­g a pohledávky ve výši 475 000 korun za společnost Vítkovice Mechanika.

Wetag tvrdí, že v současnost­i uzavírá dohody s dalšími dodavateli, jejichž pohledávky v řádech desítek milionů korun plánuje připojit do podaných insolvenčn­ích návrhů.

Háčková se předem ohradila proti spekulacím, že by za insolvenčn­ími návrhy mohl být podnikatel David Beran nebo skupina KKCG Karla Komárka, kteří vedou s Vítkovicem­i mnohaleté spory.

Podle Vítkovic je za tahem Wetagu reklamní trik, kterým chce přilákat další klienty. „Skupina Wetag údajně efektivně vymáhá pohledávky za Vítkovicem­i, ale ve skutečnost­i o nich s Vítkovicem­i vůbec nejednala,“uvedla mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.

Další společnost holdingu Vítkovice a. s. již čelí insolvenčn­ímu návrhu z loňského března, kterou na ni pro pohledávku ve výši 437 tisíc korun podala společnost Carnefix. Soudci ji už jednou odmítli, odvolací soud však rozsudek zrušil a vrátil zpět k projednání.

 ?? Podnikatel­e Jana Světlíka čelí další insolvenci FOTO - MAFRA ?? Firmy
Podnikatel­e Jana Světlíka čelí další insolvenci FOTO - MAFRA Firmy

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia