Lidové noviny

Ondřej Vyhnanovsk­ý a Jan Klesla

- LN LN LN

Tento segment je pro obě firmy klíčový a tak to i zůstane. V segmentu malých a středních firem už jsme nějaké pokusy učinili, AVG zde je o něco úspěšnější, takže bychom na to chtěli navázat. Nebudeme se ale zřejmě pouštět do velkého korporátní­ho byznysu. Je příliš nákladné si v tomto segmentu vybudovat pozici a udržovat ji. Oblast soukromých uživatelů je mnohem ziskovější a my ji navíc umíme.

Škodlivé programy se za posledních 20 let hodně posunuly. Dříve to psali mladí kluci, studenti, kteří chtěli zažít svých pět minut slávy, nebo je fascinoval­o, že jeden program je schopný se epidemicky šířit. Jenže tehdy bylo výsledkem, že se uživateli zobrazil obrázek nebo přehrála písnička. Dnes už to

Absolutní počet uživatelů je dnes mnohonásob­ně vyšší, než když jsme začínali. Logicky tak s tím vzrostl počet těch, kteří se svými zařízeními neumějí zacházet bezpečně, třebaže procentuál­ně je znalost bezpečnost­ní problemati­ky vyšší. Metody útočníků, kteří dokážou zneužít třeba účet blízkého člověka na sociální síti, jsou však někdy opravdu hodně propracova­né.

Asi by to dnes vypadalo hodně jinak. V jednu chvíli už to vypadalo. V bance nám radili, ať to uděláme, že je vhodný čas, ale zpětně se ukázalo, že tomu tak nebylo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia