Lidové noviny

Další sponzor ligy: obr Fortuna

- ONDŘEJ KOUTNÍK

Sázková kancelář má dva roky dotovat nižší fotbalové soutěže, pak postoupí výš

PRAHA Na poslední chvíli dohání Miroslav Pelta věci, které se mu v létě začaly drolit pod rukama. Den před startem nového ročníku první fotbalové ligy se jejím titulárním sponzorem stal internetov­ý vyhledávač pojištění – společnost ePojištění.cz. Podle dvou důvěryhodn­ých zdrojů ale předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) sehnal dalšího významného přispěvate­le, sázkového obra Fortunu. Funkcionář­i by nového partnera měli představit koncem týdne.

Pelta informaci nechtěl přímo potvrdit. „Počkejte si na páteční tiskovou konferenci,“napsal LN. Tajemný zůstal i mluvčí Fortuny Petr Šrain, který sice potvrdil, že jeho společnost s vedením fotbalové asociace již delší dobu vyjed- nává, o konkrétníc­h výsledcích ale nechtěl hovořit. „S FAČR jsme v kontaktu dlouhodobě a o možnostech vzájemné spolupráce diskutujem­e,“uvedl Šrain.

Scénář se sponzory tuzemského fotbalu by měl být následujíc­í: Firma ePojištění.cz by peníze poskytoval­a dva roky. Jak uvedly pondělní Hospodářsk­é noviny, roční příspěvek se pohybuje kolem 30 milionů korun. Fortuna by po dvě sezony měla dávat 25 milionů, které by plynuly hlavně do druhé ligy. Za dva roky by se pak měla stát titulárním sponzorem nejvyšší soutěže.

A ve hře je stále i příchod čínské společnost­i. Potvrzují se tak dřívější informace LN, že sponzorů bude několik a půjde o česko-čínský mix firem. Více čtěte na straně 3

„S Fotbalovou asociací jsme v kontaktu dlouhodobě a o vzájemné spolupráci jednáme.“

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia