Lidové noviny

Vánoční dar s temnou minulostí?

-

PRAHA Policejní prezident Tomáš Tuhý už týdny čelí nařčení z „brutálního“úniku informací. Podezření vyřkl v ČT bývalý šéf ostravské pobočky protimafiá­nské policie Jiří Komárek, který má vystoupit na příštím zasedání sněmovní vyšetřovac­í komise k policejní reorganiza­ci.

Oba muži na sebe podali trestní oznámení. Tuhý se brání u Generální inspekce bezpečnost­ních sborů (GIBS) s tím, že se mohl Komárek dopustit křivého obvinění. Podle Komárka zase Tuhý spolu se svým náměstkem Zdeňkem Laubem a ministrem vnitra Milanem Chovancem spáchali trestný čin sabotáže.

SMS s varováním

Se zajímavou zprávou přišla včerejší MF DNES. Podle jejích informací policisté s odstupem měsíců od razie okolo IT zakázek v roce 2014 zjistili, že den před akcí došlo k průsaku z vyšetřován­í k podezřelým. „Koncem září 2014 se při prohlídkác­h zajišťoval­y imobilní telefony. V jednom z nich byla SMS zpráva s varováním,“uvedl olomoucký žalobce Petr Šereda.

Zjistit, co se stalo, dostala za úkol GIBS, ale ve stíhání případ nevyústil. Varování podle deníku přišlo z německé SIM karty, což dříve potvrdily i zdroje LN. A telefon se po čase objevil v rodině Tuhého, prý coby vánoční dárek pro syna. „Je promě šokující takto účelovou konstrukcí vtahovat rodinné příslušník­y do jakýchsi podivně vytvářenýc­h příběhů,“reagoval Tuhý. dom

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia