Lidové noviny

Jak nahlásit pojistnou událost

- DANA JAKEŠOVÁ

Museli jste na dovolené vyhledat lékaře? Přestože hned na místě kontaktuje­te asistenční službu pojišťovny, u které máte cestovní pojištění, budete muset událost ještě po návratu dořešit.

PRAHA S některými pojišťovna­mi můžete vše vyřídit přes internet, u některých budete muset doklady donést na pobočku nebo zaslat poštou. Formuláře pro oznámení pojistné události z léčebných výloh v zahraničí (ale i dalších typů pojistných událostí) má každá pojišťovna vlastní a najdete je na jejích webových stránkách. Samozřejmě si je můžete vyzvednout i osobně na pobočce. Doložit budete muset také samotnou pojistnou událost.

Co bude pojišťovna vyžadovat

O jaké doklady se jedná? „Účet za léčebné výlohy, lékařská zpráva s uvedením diagnózy, u receptů je důležité vyznačení druhu léků a ceny a razítko lékárny, při zubním ošetření je třeba doklad o diagnóze a způsobu ošetření,“uvádí příklady nejčastěji požadovaný­ch dokladů Renata Čapková z ČPP. V případě šetření policií, například u zranění z dopravní nehody, bude potřeba také protokol nebo potvrzení o šetření nehody, v případě úmrtí potom úmrtní list a lékařské osvědčení o příčině smrti.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia